Женска и мушка сениорска репрезентација Србије у 3×3 кошарци 30. јуна путују за Амстердам, где ће 1. и 2. јула у оквиру квалификација покушати да изборе пласман на Европско првенство у 3×3 кошарци, које ће се у септембру одржати у Румунији.

Први пут женска рерпезентација учествује у репрезентативним 3×3 такмичењима, а у Амстердаму ће нас представљати Мирјана Бероња, Јелена Максимовић, Марина Марковић и Јована Вукоје. Оне ће међу осам женских репрезентација које учествују на турниру покушати да изборе пласман у прве четири екипе, што их води на Европско првенство. Тим менаџер женске селекције је Оливера Кривокапић. Наше девојке су у прелиминарној групи са репрезентативкама Израела, Холандије и Белгије.

Прву утакмицу наше даме играју у петак 1. јула са репрезентацијом Израела од 13.10 сати. Видео стреам ће бити могуће пратити на адреси:

https://www.youtube.com/user/3x3planet

Мушкарци на квалификације путују у саставу Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро и Небојша Бошковић, а са екипом ће бити и Горан Војкић као тим менаџер. Пред мушкарцима је исти задатак као и пред девојкама – пласирати се међу четири пвропласиране екипе. Србија је у групи са репрезентацијама Турске, Азербејџана и Немачке.

Утакмицом против Турске 1. јула од 12.00 часова ће почети своје учешће у квалификацијама.

Осим овог квалификационог турнира, још два турнира се одржавају у истом термину, и то у Андори и Француској, где ће такође по четири репрезентације у женској и мушкој конкуренцији обезбедити пласман на Европско првенство.