Женска јуниорска репрезентација Србије, играчице рођене 2001. године и млађе, наставља припреме за Европско првенство које се одржава од 6. до 14. јула у Сарајеву. После прве фазе рада у Новом Бечеју и двомеча са селекцијом БиХ, изабранице селекторке Наташе Анђелић овог викенда очекује веома јак турнир у Шпанији, где ће поред домаће селекције одмерити снаге и са репрезентацијама Русије и Немачке.

– Протеклих 17 дана радили смо у Новом Бечеју. На почетку је у фокусу био рад на побољшању физичке спремности, а свакодневно смо се бавили и кошарком, односно техничко-тактичким детаљима. Одиграли смо и два меча против селекције БиХ, на којима су у договору са стручним штабом све девојке добиле минутажу и шансу да се наметну. У сваком случају, могли бисмо да будемо задвољни да нам повреде нису реметиле ритам рада. Морали смо да се захвалимо Сари Опачић која је доживела руптуру квадрицепса, док су ван строја и Исидора Младеновић и Марија Филиповић на које и даље рачунамо. Неће их бити на турниру у Шпанији, али ће нам се прикључити по повратку, када са радом настављамо у Бањи Ковиљачи – истакла је селекторка нашег младог тима.

Турнир у Шпанији игра се у граду Азукуека и биће прави тест са српске јуниорке:

– Сувишно је трошити речи о селекцијама Шпаније и Русије, али и Немачке која је последњих година све боља и постиже све боље резултате. Нама ће овај турнир да послужи да добијемо јаснију слику о урађеном до сада и могућностима тима. Водимо у Шпанију 13 играчица и све ће добити прилику да играју против одличних противника. Са радом настављамо у Бањи Ковиљачи, где ћемо одиграти два меча са селекцијом Словеније, а затим одредити састав са Европско првенство – истакла је Наташа Анђелић, селекторка женске У18 селекције Србије.

 

ТУРНИР У АЗУКУЕКИ

петак 21. јун: Србија – Немачка (18)

субота 22. јун: Шпанија – Србија (20:15)

недеља 23. јун: Србија  – Русија (18)