Женска јуниорска репрезентација Србије, играчице рођене 2000. године и млађе, спремно ишчекује старт Европског првенства које ће се од 4. до 12. августа одржати у Удинама. Изабранице селектора Богдана Буља стигле су прошле недеље у овај италијански град где су учествовале на веома јаком турниру, својеврсној генералној проби пред почетак шампионата:

– Играли смо против Шпаније, Италије и Русије, кандидата за највиши пласман на Европском првенству. Имали смо лоше друго полувреме у дуелу са Шпанијом, док су остала два меча била на једну лопту. Видели смо где смо у односу на најбоље и током ове недеље радили на испрaвљању грешака. У међувремену смо одредили коначан састав тима. Захвалили смо се Катарини Дешић која је вредно радила са нама од првог дана, oдлучили су најситнији детаљи везани за композицију тима. У сваком случају нимало лак задатак за сваког тренера… – истиче селеткор Богдан Буљ.

Репрезентација Србије играће у групи Ц са селекцијама Шпаније, Босне и Херцеговине и Чешке.

– Фокусирани смо на премијерни меч са селекцијом Босне и Херцеговине. Добро смо их проучили, бавили се видео анализом њихове игре. Имају четири одлична индивидуалца који свакој екипи могу да направе проблеме. Победа би нам много значила на плану самопоуздања, баш као и тријумф против Чешке који би нам донео лакшег противника у осмини финала. Добро смо радили у припремном периоду, верујем у ове девојке и сигуран сам да ће нашу кошарку репрезентовати на прави начин. Циљ нам је да избегнемо борбу за опстанак, дођемо до тријумфа на старту елиминационе фазе, а после тога је све могуће  – закључио је селектор српских јуниорки.

Србију ће на Европском првенству представљати следећих 12 играчица: Надежда Недељков, Вишња Стефановић, Надија Смаилбеговић, Софија Олић, Николина Деурић, Александра Мужевић, Марта Вуловић, Тина Селаковић, Катарина Јаковљевић, Лена Радуловић, Јелена Митровић и Ана Перић.

У стручном штабу селектора Богдана Буља, налазе се још помоћни тренери Владимир Влашковић и Биљана Станковић, физиотерапеут Благоје Николић и тим менаџер Јелена Поповић.

РАСПОРЕД ГРУПЕ Ц

1. коло – субота 4. август: БиХ – Србија у 14.15.

2. коло – недеља 5. август: Србија – Шпанија у 18.45.

3. коло – понедељак 6. август: Чешка – Србија у 16.30.