Женска јуниорска репрезентација Србије, играчице рођене 1999. године и млађе, отпутовала је данас на Европско првенство које се од 5. до 13. августа одржава у Шопрону (Мађарска). Наш млади тим игаће у групи „А“ са селекцијама Шведске, Хрватске и Шпаније. Српске јуниорке иако без повређене Тијане Јелић, са много оптимизма одлазе на шампионат, јер су вредно радиле претходних недеља на припремама, а на шест контролних утакмица оствариле су исто толико победа.

– Остварене победе у припремном периоду не треба ништа посебно да значе, осим да имамо квалитет и да смо на добром путу. Оно право чека нас шампионату у Мађарској. Вредно смо радили и добро се спремили. Зато са доста позитивне енергије одлазимо на Европско првенство где ова генерација жели да да после неколико година избегне борбу за опстанак и направи  резултатски искорак – истакао је Милош Павловић.

Селектор српских јуниорки не жели превише да прича о ривалима који нас чекају на шампионату:

– Нека они мисле о нама, ми искључиво гледамо сопствено двориште. Фокусирани смо на прву утакмицу против селекције Хрватске. Желимо да идемо од утакмице до утакмице, па докле догурамо. Уздамо се у нашу агресивност и сјајну атмосферу која краси ову генерацију и чврсто верујемо да због тога можемо да остваримо резултатске циљеве – закључио је Павловић.

Боје Србије на Европском првенству у Француској браниће следеће играчице: Маријана Зукановић (Црвена звезда), Ивана Катанић (Црвена звезда), Невена Наумчев (Црвена звезда), Мина Ђорђевић (Црвена звезда),  Теодора Турудић (Радивој Кораћ), Марта Вуловић (Радивој Кораћ), Јелена Новковић (Радивој Кораћ), Лена Радуловић (Нжка), Ана Перић (Нжка), Ивана Раца ( Wake Forest Univ.), Ивана Цураковић (Академија Ратгебер). Невена Димитријевћ (Шпанија).

У Стручном штабу јуниорске репрезентације Србије поред селектора Милоша Павловића налазе се помоћни тренери Весна Деспотовић и Ненад Марковић, кaо и физиотерапеут Оливера Гапић.

      ГРУПА “А“

  1. август: Србија – Хрватска (18:15)
  2. август: Србија – Шпанија (20:15)
  3. август: Србија – Шведска (15:15)