Женска катетска репрезентација Србије отпутивала је јутрос у Мађарску где ће од 12. до 22. јула у Мишколцу учествовати на Европском првенству за играчице до 16 година. Тренер наше У16 селекције Милош Павловић уверава да је испуњен зацртани план у припремном периоду и да наше најбоље кадеткиње одлазе потпуно спремне у борбу за што бољи пласман.

– Најважније да није било повреда и да су све кандидаткиње достигле оптимални ниво форме. На плану физичке спреме доста нам је помогао кондициони тренер Мирослав Ћушић коме дугујемо велику захвалност – истиче Павловић.

Примарни циљ наше репрезентације на Европском првенству у Мађарској је да се избори пласман у другу фазу шампионата у дуелима у групи „А“ против селекција Русије, Грчке и Словачке.

– Русија је велики фаворит у нашој групи, али и главни кандидат за златну медаљу на шампионату. Нећемо против Рускиња изаћи на паркет са белом заставом, али против њих мало која репрезентација има реалне изгледе за успех. Нашу шансу тражићемо у дуелима против Грчке и Словачке, селекција које су приближно истог квалитета и против којих морамо учинити све да дођемо до бодова који могу одредити нашу даљу судбину на Европском првенству.

Главни адути Србије на шампионату у Мађарској биће агресивна игра и чврста одбрана.

– Мислим да можемо да играмо брзо, да из транзиције постижемо што више лаких поена. У контролним утакмицама шут нас није превише служио, постизали смо у просеку око 60-65 кошева, али нисмо ни примали превише поена. Оно што нас све радује је позитивна, здрава атмосфера у тиму и што девојке верују да могу да пруже максимум. Уздамо се у нашег капитена Александру Црвендакић и плејмејкера Тијану Цукић које су предводнице ове генерације. Борићемо се у сваком случају, изгарати за сваку лопту и верујемо дас нећемо разочарати – закључио је Милош Павловић, први тренер женске У16 селекције Србије.

Србију ће на шампионату Европе у Мађарској представљати следећеих 12 кошаркашица: Тијана Цукић, Јована Јововић, Александра Црвендакић, Јулијана Војиновић, Бојана Стевановић, Снежана Богићевић, Александра Катанић, Милица Иванов, Ана Илић, Ања Спасојевић, Јована Субашић и Жељка Петковић.

У Стручном штабу поред првог тренера Милоша Павловића, налазе се још помоћни тренери Милош Пађен и Александра Радуловић, физиотерапеут Јелена Грујић и тим менаџер Сања Рељић.

Женска кадетска репрезентација Србије на Европском првенству у Мађарској играће у групи „Б са селекцијама Словачке, Русије и Грчке. Први меч на шампионату изабранице тренера Павловића одиграће 12. јула од 16:00 часова против Словачке.