Женска кадетска репрезентација Србије, играчице рођене 2001. године и млађе, отпутовала је на Европско првенство које се од 4. до 12. августа одржава у Буржу (Француска). Изабранице селектора Зоран Тира налазе се у групи „Ц“ са селекцијама Италије, Мађарске и Румуније. Српске кадеткиње у ослабљеном саставу, са 11 играчица отпутовале су на шампионат, јер je због вирусне инфекције добијене само дан уочи поласка на пут у Београду остала Марта Јовановић. Још неколико репрезентативки осећа симптоме вируса, али се у нашем Стручном штабу надају да ће се све опоравити и бити спремне за прву утакмицу против селекције Италије која је на програму у петак од 20:45 часова.

За У16 репрезентацију Србије на Европском првенству у Француској наступаће следеће кошаркашице: Вишња Стефановић (Краљево), Марија Ристић (Црвена звезда), Надија Смаилбеговић (Нови Пазар), Николина Деурић (Црвена звезда), Александра Мужевић (Радивој Кораћ), Надежда Недељков (Радивој Кораћ), Катарина Дешић (Црвена звезда), Теодора Поповић (Челарево), Тамара Чорто (Тител), Марта Митровић (Црвена звезда), Мона Зарић (Керавнос, Кипар).

У Стручном штабу селектора Зорана Тира налазе се његови помоћници Драган Ратковић, Слободан Субић и Биљана Станковић, као и физиотерапеут Лука Јојић.

 

  ГРУПА „Ц“

  1. август: Србија – Италија (20:45)
  2. август: Србија – Мађарска (16:15)
  3. август: Србија – Румунија (16:15)