Најбоље српске кадеткиње данас путују на Европско првенство за играчице до 16 година које се од 11. до 21. августа одржава у Каљарију. После скоро два месеца тешких припрема, неколико контролних мечева и учешћа на ЕYОФ-у у Трабзону, тренер У16 селекције Србије, Милош Павловиц уверава да су његове изабранице спремне за шампионат у Италији.

– Окупили смо се 20. јуна и од тада смо доста напредовали. Унапредили смо игру, стигли до жељеног нивоа форме и спремно дочекујемо старт Европског првенства. Доста нам је помогло учешће на ЕYОФ-у, где нисмо постигли запажен резултат, али смо се уиграли, увидели где и шта није добро функционисало у нашој игри, променили смо две играчице и верујем да ћемо бити најбољи и најспремнији кад буде било најпотребније– истице Милош Павловић.

Тренер женске У16 селекције има разрашен план како ће Србија играти на шампионату у Каљарију:

– Красиће нас агресивност и велика борбеност. Само тако можемо да доброг резултата и пласмана. Немамо превише високу екипу, зато морамо играти брзо, чврсто у одбрани, после чега би требало да остваримо доста контранапада и постигнемо што више лаких поена.

Српске кадеткиње такмичиће се у групи „Д“ са селекцијама Холандије, Турске и Француске:

– Према доступним информацијама, сматрам да смо квалитетнији од селекција Турске и Холандије и да би са те две победе могли да да пренесемо два важна бода у другу фазу шампионата. Репрезентација Француске је фаворит у нашој групи, али свакако се нећемо предати, борићемо и покушати да направимо изненађење. Битна је свака победа, чак и кош разлика, јер у другој фази укрштамо са екипама Шпаније и Италије, које су према свим прогнозама конкуришу за висок пласман и медаље– закључио је Милош Павловић, тренер женске У16 селекције.

Србију це на Европском првенству у Каљарију представљати следећих 12 кошаркашица: Тијана Цукић, Јелена Милекић, Катарина Аншелковић, Александра Тришић, Сања Мандић, Александра Црвендакић, Мирјана Ристић, Драгана Николић, Душка Никитовић, Јелена Ћирић, Јулијана Војиновић и Ана Марија Пуцовски. Поред тренера Милоша Павловића у Стручном штабу биће још Светалана Станић и Жељко Бабић (помоћни тренери), Јелена Грујић (физиотерапеут) и Гордана Јањић (тим менаџер).

РАСПОРЕД ОДИГРАВАЊА МЕЦЕВА

11. август: Србија – Холандија (21:15)
12. август: Србија – Француска (19:00)
13: август: Србија – Турска (14:30)