Женска У16 слекција Србије сутра путује у Италију где че у Пезару од 22. до 24. јуна одиграти два меча са домаћем селекцијом и једном одемрити снаге са вршњакињама из Хрватске. Главни тренер српских кадеткиња Милош Павловић очекује квалитетне провере после месец дана напорних припрема за Европско првенство које се од 12. до 22. јула одржава у Мишколцу (Мађарска).

– Више смо од четири недеље на окупу. Урадили смо много тога, одиграли три сусрета са селекцијом Румуније која долази из друге дивзије, али нам је пружила жесток отпор. Ипак, у дуелима са репрезнтацијама Италије и Хрватске, које припадају европском врху, моћићемо да видимо колико смо напредовали и на чему треба још да радимо до почетка Европског првенства. Покушаћемо да сакријемо неке адуте што се тиче игре у нападу, али ћемо зато исистирати да у одбрани одиграмо на максималном нивоу – најваљујеПавловић.

У Италију путује следећих 13 кошаркашица: Тијана Цукић, Јована Јововић, Александра Црвендакић, Јулијана Војиновић, Тамара Репац, Нина Вељковић, Бојана Стевановић, Кристина Арсенић, Снежана Богићевић, Александра Катанић, Милица Иванов, Ана Илић и Ања Спасојевић. У Београду ће остати и вежбати са кондиционим тренером Мирославом Ћосићем: Катарина Зец, Јована Субашић и Жељка Петковић које су и даље кандидати за наступ на Европском првенству у Мађарској.

22. јун: Италија – Србија (18:00)
23. јун: Србија – Хрватска (18:00)
24. јун: Италија – Србија (09:00)