После три контролне утакмице са селекцијом Грчке у Ивањици, женску кадетску селекцију очекује још једна важна провера у склопу припрема за Европско првенство „Б“ дивизије које ће се од 1. до 11. августа одржати у Португалији. Изабранице селектора Зорана Тира путују сутра у Шпанију где ће од 19. до 21. јула учествовати на турниру у Сарагоси, где ће им ривали поред домаће селекције, бити још вршњакиње уз Турске и Шведске.

– Настављамо са проверама против јаких репрезентација из елитне дивизије, јер само тако можемо да стекнемо релану слику о нашим тренутним могућностима. Покушаћемо да на турниру у Сарагоси, исправимо уочене грешке на утакмицама против Грчке у Ивањици и да пробамо да још више унапредимо нашу игру. Све играчице ће добити прилику да играју, а на њима је да се прикажу у што бољем издању – истакао је Зоран Тир, селектор женске У16 репрезентације Србије.

Србију ће на турниру у Сарагоси представљати следећих 13 кошаркашица: Снежана Богићевић, Јована Јововић, Александра Катанић, Невена Вучковић, Анастасија Подунавац, Исидора Михаиловић, Марија Стоиљковић, Јована Ваван, Катарина Зец, Кристина Катанић, Јована Субашић, Исидора Ташовић и Јована Ногић.

У Стручном штабу женске У16 селекције Србије, поред селектора Зорана Тира, налазе се још помоћни тренери Весна Деспотовић и Јован Горец, физиотерапеут Бојана Мусовић, као и тим менаџер Сања Рељић.


ТУРНИР КАДЕТКИЊА „САРАГОСА 2013“ – РАСПОРЕД УТАКМИЦА

19. јул 2013. године
Србија – Шведска (18:00)
Шпанија – Турска (20:00)
20. јул 2013. године
Србија – Турска (18:00)
Шпанија – Шведска (20:00)
21. јул 2013. године
Шведска – Турска (17:00)
Шпанија – Србија (19:00)