Прошла је седмица од почетка припрема женске кошаркашке репрезентације Србије на Златибору, а због изванредног рада, марљивости и преданости на сваком тренингу, селекторка Марина Маљковић одлучила је да играчице награди слободним даном.

Прва фаза припрема, која је увек и најтежа, протиче у вредном раду. Све кошаркашице максимално испуњавају своје задатке, а прву проверу урађеног наш национални тим имаће већ у среду и петак када ће одиграти пријатељске утакмице затвореног типа са селекцијом Црне Горе.

Сваке припреме су добре, јер нам користе да се уиграмо, стекнемо снагу и сигурност и направимо добру тимску хемију. Припреме репрезентације из године у годину су све боље. Лакше подносимо највеће напоре, јер се боље познајемо. Од прошлогодишњег Светског првенства доста играчица је поново ту. Млађе снаге су се одлично уклопиле. Имамо сјајну атмосферу, што је у овом тренутку веома битно – истакла је Ана Дабовић.

На Златибору ради 14 кандидаткиња за место на ЕП у Мађарској, а тек треба да им се прикључе Јелена Миловановић, Тијана Ајдуковић, Сара Крњић и Јелена Максимовић које одсуствују због клупских обавеза.

Сви услови за добре припреме су идеални. Здравље нас служи, што је можда и најважније. Лепо се дружимо, а квалитетним радом на тренинзима уигравамо наше редове. Верујем да ћемо до првенства достићи онај наш препознатљив ниво и да ћемо бити најбоље када је то најпотребније – истакла је млађа сестра Дабовић.

Еуробаскет 2015. биће одржан у Мађарској и Румунији од 11. до 28. јуна, а Србија ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.