Женска репрезентација Србије, играчице до 20 година старости, отпутовала је данас у Ланзaроте (Шпанија) где ће 2. до 12. јула учествовати на Европском првенству. Селектор наше младе репрезентације Игор Поленек верује да његове изабранице могу да дођу до четвртифанала и борбе за висок пласман.

Урадили смо највише што смо могли у припремном периоду, иако је због обавеза у сениорској репрезентацији и лакших повреда, Александра Црвендакић била у тренажном процесу две, а Сања Мандић само једну недељу. Ипак, верујем да су се добро уклопиле у тим и да ће бити наше узданице на шампионату. Ићи ћемо корак по корак, од утакмице до утакмице и верујем да ће нам форма ићи узлазном путањом како турнир буде одмицао. Желимо да играмо снажно у одбрани, како би долазили до што више брзих напада и лаких поена. Не тражим од играчица да робују шаблонима, већ да буде што креативније на противничкој половини терена. У дефанзиви се већ сваки задатак мора стриктно поштовати – јасан је Поленек.

Србија ће на Европском првенству играти у групи „А“ са селекцијама Русије, Немачке и Пољске.

На старту шампионата играмо са Русијом са којом смо се састали у припремном периоду. Сувишно је говорити о квалитету и снази Рускиња. Ми смо тада били некомплетни, али се надам да ћемо овога пута имати сасвим другачији, потпуно отворен и неизвестан сусрет. Благи смо фаворити у дуелима са Пољском коју смо убедљиво савладали прошле године у Удинама и Немачком о којој тренутно немамо превише информација. У другој фази очекују нас дуели са Турском и Француском и борба за пласамн у четвртифинале. У елиминационим мечвима је апсолутно све могуће, што је доказала и наша сениорска репрезентација, чији ће успех бити и наша велика инспирација и мотив на Европском првенству у Шпанији – истако је Игор Поленек, селектор младе репрезентације Србије.

Србију ће на Европском првенству у Шпанији представљати следећих 12 играчица: Инес Ћорда, Тијана Цукић, Богдана Родић, Драгана Николић, Бранка Луковић, Ања Спасојевић, Сања Мандић, Александра Црвендакић, Данијела Димитријевић, Јулијана Војиновић, Јелена Ћирић и капитен Драгана Станковић.

У Стручном штабу младе репрезентације Србије поред селектора Игора Поленека налазе се још, помоћни тренери Милкан Мрђа и Љубица Дрљача, доктор Момчило Јаковљевић и физиотерапеут Игор Ковачић.

РАСПОРЕД И САТНИЦА ГРУПЕ „А“

  1. јун: Србија – Русија (14:00), Пољска – Немачка (16:15)
  2. јун: Србија – Немачка (14:00), Русија – Пољска (10:45)
  3. јун: Србија – Пољска (16:15), Русија – Немачка (18:30).