Најбоље кошаркашице Србије отпутовале су данас у послеподневним часовима на осмодневне припреме у Тиват. Иако још увек под утиском тешке повреде Саша Чађо, селекторка Марина Маљковић, не губи наду у позитиван исход даљег рада и квалификационих мечева за Европско првенство у Француској 2013. године.

– Не можемо из ове коже. Повреде нам ремете планове, али нема предаје. У Црној Гори нећемо играти утакмице, већ ћемо сваки минут искористи за напоран рад. Одмах по доласку у Тиват одржаћемо први тренинг. Почели смо већ у Ковилову са постављањем основних принципа игре у одбрани и нападу, чему ћемо се у наредном периоду још детаљније посветити – истакла је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

Поред комплетног Стручног штаба на челу са селекторком Марином Маљковић у Црну Гору је отпутовало 15 играчица: Тијана Ајдуковић, Милица Дабовић, Милица Ивановић, Невена Јовановић, Милица Мићовић, Дуња Прчић, Тамара Радочај, Ива Роглић, Невена Шапоњић, Маја Шкорић, Наташа Крњетин, Кристина Балтић, Сара Крњић, Марина Мандић и Иванка Матић . Припремама ће се у Тивту прикључити Јелена Максимовић и Ана Дабовић, док Дајана Бутулија и Јелена Миловановић настављају са рехабилитацијом.