После напорних припрема у Ковилову и Тивту, женска сениорска репрезнтација Србије креће са одигравањем пријатељских утакмица, уигравањем тима за квалификационе утакмице за Европско првенство у Француској 2013. године. Због тога у понедељак, у раним јутарњим часовима, најбоље српске кошаркашице крећу пут Словеније, где ће са домаћом селекцијом од 22. до 24. маја одиграти три контролна сусрета.

– Биће то прва озбиљнија провера, после напорних припрема, уигравња тима и рада на основним принциима игре у нападу и одбрани. Селекцију Словеније такође очекују квалфикације и сигурно је да ћемо имати обострану корист од мечева које ћемо одиграти. Словенке ради у сјајним условима, имају квалитетан тим и доличног селектора, колегу Бориса Зринског. Радујем се што је дошло до сардње два Савеза и што ћемо моћи да играмо утакмице које ће нам показати колико смо урадили у претходном периоду – истиче Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезеннтације Србије.

За разлику од припрема у Тивту, у Словенију ће путовати 16 играчица, јер је са списка кандидата отпала Милица Мићовић.

– Милица је талетована играчица и на њу ћемо сигурно рачунати у будућности, биће сигурно кандидат за следеће репрезентативне акције. Исто важи и за њену сестру Марију. Обе су рођене у иностранству, имају двојно држављанство. Морамо водити рачуна о многим талентованим кошаркашицама из дијаспоре, јер познато је да по правлу ФИБА свака репрезентација има право на само једну натурализовану играчицу – закључила јеМарина Маљковић.

Поред комплетног Стручног штаба на челу са селекторком Марином Маљковић у Словенију путује следећеих 16 играчица: Тијана Ајдуковић, Милица Дабовић, Милица Ивановић, Невена Јовановић, Дуња Прчић, Тамара Радочај, Ива Роглић, Невена Шапоњић, Маја Шкорић, Наташа Крњетин, Кристина Балтић, Сара Крњић, Марина Мандић и Иванка Матић, Ј елена Максимовић и Ана Дабовић.