После првог круга квалификација за Европско првенство у Француској 2013. године, женска сениорска репрезентација Србије има половичан скор (2-2). Изабранице селекторке Марине Маљковић истичу да су дале максимум, да су уз мало спортске среће могле и боље да прођу у досадашњим дуелима, али да права искушења и велика борба тек предстоји. У суботу од 20:00 часова у „Хали спортова“ у Београду очекује их сусрет против непоражене селекције Црне Горе.

– Научили смо доста из претходна два пораза, од којих је посебно био болан онај у Пољској, кад смо изгубиле у буквално последњој секунди. Очекујем у суботу велику подршку са трибина и верујем ако исправимо све грешке, будемо испоштовали договоре из свалачионице може до тријумфа – уверава Ана Дабовић, најефикасније кошаркашица Србије у претходна четири квалификациона меча.

Слично размишља и млада репрезентативка Невена Јовановић:

– Млада смо екипа, вредно радимо и верујемо да ће такав приступ донети резултате. Играмо све боље што је охрабрење пред наставак квалификација. Против селекције Црне Горе очекује нас веома важан сусрет и у случају победе били би сигурно корак ближе пласману на Европско првенство.

Селекторка женске сениорске репрезентације Србије Марина Маљковић свесна је да њене изабранице чека тежак задатак против Црне Горе.

– Оне су максималним учинком у досадашњим утакмицама оправдале улогу фаворита у групи. Имају велико искуство, фантастичне појединце, одличног тренера са којим дуго раде. Ми смо млад тим, са чак осам дебитанткиња, а четири можда кључне играчице су нам повређене. Верујем да би били егал са селекцијом Црне Горе да смо у комплетном саставу. Овако предстоји нам велика борба и нада да можемо, уз помоћ публике, да приредимо изненађење.

Марина Маљковић се посебно осврнула на навијаче који ће у суботу доћи у „Халу спортова“ и упутила им апел да навијају фер и спортски:

– Имали смо фантастичну атмосферу у Смедереву и Крагујевцу. Било је доста девојчица које су гледале своје идоле и верујем да међу њима има доста будућих кошаркашица, репрезентативки. Хоћу да верујем да ће тако бити и у Београду. Желим добру атмосферу, гласно навијање, али и џентлменско понашање. Хоћу да се громогласно навија за Србију, да се пева о Србији, али да се не вређа противник. То би била наша прва победа у суботњем мечу.

Улаз на квалификациону утакмицу између репрезентација Србије и Црне Горе која се игра у суботу од 20:00 часова у „Хали спортова“ у Београду је бесплатан.