Женска сениорска репрезентација Србије отпутовала је јутрос у Крањску Гору где ће до 22. маја наставити припреме за Европско првенство које се од 15. до 30. јуна одржава у Француској. Екипи су се крајем прошле недеље прикључиле Ана Дабовић, Јелена Миловановић, Сара Крњић и Јована Рад, док се селекторка Марина Маљковић пред полазак у Словенију захвалила Наташи Бучевац, Милени Марјановић и Драгани Станковић. Нашој најбољој селекцији ће се по повратку у Београд за десет дана придружити и Иванка Матић која још увек није завршила клупску сезону у Румунији.

– Наташа, Милена и Драгана су радом на тренинзима и понашањем заиста оставиле веома позитиван утисак на мене. Зато уопште није фраза кад кажем да ће се на њих озбиљно рачунати у будућности. Дала сам им смернице за даљи рад и верујем да ће на следећем окупљању бити још боље – истиче селекторка најбољих кошаркашица Србије.

Наредних десет дана у Словенији Марина Маљковић сматра круцијалним периодом у припремном периоду за Еуробаскет у Француској:

– Боравак у Крањској Гори представља главни и најважнији део припрема за Европско првенство. Мање више смо комплетни, јер нам недостаје само Иванка Матић. Зато је потребно да у овом делу припрема заживи тим, да све играчице покажу спремност да се у потпуности подреде колективу како би Србија била успешна у Француској – истиче Марина Маљковић.

Првобитно је планирано да репрезентација Србије у Крањској Гори одигра само контролни меч са селекцијом Белгије (21. мај), међутим изабранице Марине Маљковић одиграће и два сусрета против Словачке (20. и 22. маја):

– Лично ме је звао председник Словачке федерације Јарослав Јанац и замолио да одиграмо две утакмице у Крањској Гори. Пронашли смо заједнички интерес, поготово што ћемо други сусрет одиграти од 12:30 часова, у истом термину кад је заказан и наш премијерни меч против Велике Британије на Еуробаскету.

Репрезентација Србије биће смештена у хотелу „Компас“ у Крањској Гори, а на располагању ће имати две дворане које се налазе у непосредној близини хотела.

– Са Партизаном смо пре пар месеци у Крањској Гори одиграли пријатељску утакмицу против Галатасараја и већ тада смо се уверили да ћемо имати савршене услове да спроведемо све што смо планирали у овом делу припрема – закључила је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

На припреме у Крањску Гору отпутовало је следећих 16 играчица: Милица Дабовић, Ана Дабовић, Јелена Миловановић, Сара Крњић, Јована Рад, Тамара Радочај, Дајана Бутулија, Тијана Ајдуковић, Маја Шкорић, Инес Ајановић, Јована Поповић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Александра Црвендакић, Кристина Балтић и Бојана Вулић.

У Стручном штабу женске сениорске репрезентације Србије поред селекторке Марине Маљковић, налазе се још помоћни тренери Игор Поленек и Бојан Јанковић, доктор Ђорђе Јелић, физиотерапеути Душан Ђорић и Маја Петровић, као и тим менаџер Јадранка Тркуља.