Најбоље кошаркашице Србије окупиле су се данас у Ковилову где ће до 29. децембра бити на окупу, вредно тренирати, одржати неколико састанака, а у среду (дворана Спорт Еко, 20:00 часова) одиграти у оквиру Меморијала „Гордана Богојевић Ковачевић“ ревијалну утакмицу против селекције Регионалне и Прве „А“ женске лиге.

Селекторка репрезентације Србије, Марина Маљковић, изразила је задовољство условима за рад у Ковилову:

– Имамо све што нам је потребно да испунимо зацртане циљеве. Смештај је одличан, имамо потребан мир и сјајну дворану за тренинг.

Окупљање у Ковилову биће генерална проба пред званични старт припрема за квалификације за Европско првенство, на пролеће следеће године:

– Морамо много тога да урадимо за ова четири дана. На једном тренингу пробаћемо да сублимирамо, оно што ћемо кад почну припреме, радити неколико дана. Трудићемо се да за кратко време урадимо што више, што боље се упознамо и договоримо, како би све функционисало како треба и у квалификацијама било крунисано успехом, пласманом на шампионат у Француској 2013. године – истакла јеМарина Маљковић.

Од 20 позваних играчица на припреме у Ковилову, селекторки Марини Маљковић јавило се 17 кошаркашица: Иванка Матић, Јелена Максимовић, Миљана Бојовић, Соња Петровић, Јелена Миловановић, Ана Дабовић, Милица Мићовић, Марија Прља, Сара Крњић, Кристина Балтић, Милица Дабовић, Тамара Радочај, Дајана Бутулија, Саша Чађо, Тијана Ајдуковић, Невена Јовановић и Биљана Стјепановић. Пошто није реч о реч о репрезентативном ФИБА термину, клубови нису дозволили одсуство Маји Миљковић, Јовани Рад и Адријани Кнежевић.

У квалификацијама за Еуробаскет 2013. у Француској, репрезентација Србије налази се у групи са селекцијама Црне Горе, Пољска, Естоније и Швајцарске.