Женска сениорска репрезентација Србије имала је дан одмора после “Трофеја Београд 2013”, али већ ноћас путује у Белорусију где ће од 5. до 7. јуна учествовати на веома јаком турниру у Могиљеву где ће јој ривали поред домаћина бити још селекције Украјине и Италије. Биће то последња провера нашег најбољег тима пред старт Европског првенства које се од 15. до 30. јуна одржава у Француској.

– Очекују нас три јаке провере, два нова ривала са којима до сада нисмо играли, прилика да у самом финишу припремног периода сложимо све коцкице и исправимо уочене грешке – истиче Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репререзентације Србије.

Селекторка репрезентације Србије још увек је под утиском “Трофеја Београд 2013”:

– Утисци су заиста фантастични. Атмосефера коју је направила публика у “Шумицама” и начин на који су нас навијачи бодрили је нешто што ћемо дуго памтити. Посебно нас радује што је велики број девојчица које тренирају кошарку, тражио аутограме и желео да се слика са нашим репрезентативкама. То је велико охрабрење и знак да смо на правом путу. Што се саме игре тиче, одиграле смо две веома добре и једну баш лошу утакмицу.

На трунрир у Белорусију путује следећих 14 играчица: Александра Црвендакић, Ана Дабовић, Бојана Вулић, Саша Чађо, Дајана Бутулија, Инес Ајановић, Иванка Матић, Јелена Миловановић, Јована Рад, Милица Дабовић, Невена Јовановић, Сара Крњић, Тијана Ајдуковић и Тамара Радочај, док Јована Поповић и Кристина Балтић остају у Београду:

– Оне неће ићи на турнир у Белорусију, али и даље остају на списку кандидата. Кристина Балтић је ове сезоне играла код мене у Партизана и направила највећи напредак од свих репрезентативки. Играла је лане у словеначкој лиги, а постала је МВП финалне серије нашег шампионата. Јована Поповић није била прошле године на репрезентативним акцијама, али је одличним играма у Војводини апсолутно заслужила и оправдала позив међу наше најбоље кошаркашице. Игра на дефицитарној позицији плејмејкера и нема дилема да ће у блиској будућности бити важан шраф у нашој екип – истакла је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.
“МОГИЉЕВ 2013”

5. јун: Србија – Белорусија (18:30)
6. јун: Србија – Украјина (15:00)
7. јун: Србија – Италија (16:00)