После 12 дана вредног рада на припремама на Златибору, женска сениорска репрезентација Србије враћа се у Београд. Претходни период максимално је искоришћен за подизање форме, уигравање и прављење добре тимске хемије. У екипи је било и неколико нових играчица, које су имале прилику да се први пут сусретну са системом рада селекторке Марине Маљковић.

– Ово искуство је велика корак напред у мојој каријери. Сарадња са селекторком Марином Маљковић и играчицама које иза себе имају завидне каријере је за мене велика част. Кошарком се бавим 16 година, а ово ми је први пут да сам позвана у сениорску репрезентацију. У сваком тренутку сам спремна да идем изнад граница својих могућности, јер је за мене наступање за националну селекцију и представљање своје земље највећа привилегија и понос за једног спортисту – истиче Александра Рачић, чланица немачког Вонбауа.

Ова 27-годишња кошаркашица истиче да су припреме на Златибору протекле изузетно добро у свим сегментима.

– Напредак је видљив. Максимално смо се трудиле. Верујем да ћемо на турниру у Кини применити све оно што смо радиле у претходних 12 дана на Златибору. Битно је да поштујемо договор, заједно се боримо и дамо све од себе – тврди Александра Рачић.

Још једна од новајлија на списку Марине Маљковић је плејмејкер Тијана Цукић која је прошла све млађе репрезентативне селекције, а ово јој је прво искуство са сениорским тимом.

– Лако сам се уклопила, јер су све девојке дружељубиве и у сваком тренутку спремне да помогну и дају добар савет. Много смо постигле у ових 12 дана. Тренирале смо јако, потрудиле се да се покажемо у најбољем светлу и испунимо оно што се од нас очекује. Мени лично много значи. Сваком играчу национални тим треба да буде један од циљева у каријери. Много сам радила ове сезоне, јер сам желела да се нађем на овим припремама – каже Тијана Цукић, која је претходне сезоне бранила боје мађарског Пинк Печуја.

Репрезентација Србије без појединих водећих играчица учествоваће средином јула на турниру у Кини, који ће послужити да се што боље уиграју све линије нашег тима.

– Турнир у Кини је велика прилика за све нас. Послужиће да се што боље упознамо са системом и припремимо за оно што чека репрезентацију следеће године. Потрудићемо се да покажемо оно најбоље – закључила је Тијана Цукић.

Српска репрезентација ће у понедељак и уторак у Београду одиграти пријатељске утакмице, а среду 11. јула путује у Кину.