Најбоље кошаркашице Србије завршиле су у Крањској Гори веома важну фазу припрема за Европско првенство у Француској (15. – 30. јун). Изабранице селекторке Марине Маљковић имале су у Словенији изванредне услове за рад, а одиграле су и три контролне утакмице. Савладана је селекција Белгије (85:74), док је са репрезентацијом Словачке остварен половичан успех (68:74, 83:65).

Селекторка Марина Маљковић веома је задовољна припремама у Крањској Гори.

– У разговору са колегама, селекторима Словачке и Белгије, сложили смо се да Крањска Гора пружа одличне услове за припреме спортиста. Зато дугујемо велику захвалност Кошаркашком савезу Србије, што нам је у време тешке финансијске кризе у европској кошарци, омогућио да обавимо припреме у врхунским условима. Припреме у Словенији протекле су у најбољем реду и што је најважније без озбиљнијих повреда.

Марина Маљковић осврнула се и на три контролне утакмице које је наша репрезентација одиграла на припремама у Крањској Гори:

-Последња утакмица на припремама је можда прави пример пута којим треба да идемо. Иако је селекција Словачке учесник Европског првенства, изузетно чврст и агресиван ривал који дуго игра заједно, ушли смо у утакмицу прилично љути због пораза од шест разлике у првом одмеравању снага. Не треба љутња да нам буде мотив, већ сваки меч морамо да играмо најбоље што можемо од првог до последњег минута. Белгија неће учествовати на Еуробаскету, али је реч о веома солидном тиму кога смо такође успели да победимо.

Репрезентација Србије наставља са припремама у Београду, а нове провере имаће у контролним утакмицама против селекције Шведске (25. и 26. мај) и учешћа на “Трофеју Београда” (31. мај – 2. јун).

– Морамо да наставимо са радом пуном паром у још јачем ритму. Није остало још доста времена до почетка Европског првенства – подсећа Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.