Женска кошаркашка репрезентација Србије, коју предводи селекторка Марина Маљковић, завршила је први део припрема на Златибору пред Европско првенство које почиње у Француској средином јуна.

Српске кошаркашице су на Златибору боравиле од 28. априла на окупљању које је замишљено као прелиминарни камп за млађе репрезентативке. Припреме се настављају у понедељак у Београду, када ће се прикључити остале играчице, а конференција за новинаре на којој ће бити речи о шампионату у Француској одржаће се у уторак у Кући кошарке са почетком у 13:30 часова.

Чланица турског Џаника Бојана Вулић била је изузетно задовољна како је прошао први део припрема за Европско првенство.

-Припреме нису ни мало лаке, али такве су сваке. Прошле су веома добро. Задовољна сам како смо радиле и очекујем да ћемо наставити у овом ритму, јер само тако можемо да очекујемо добар резултат. Верујем да ћемо потпуно спремне дочекати Европско првенство – рекла је Вулићева.

Невена Јовановић, чланица Партизана, истакла је заједништво као веома битну одлику националне селекције.

-Припреме протичу у најбољој могућој атмосфери. Све играчице пружају максимум и показујемо да смо прави колектив, како на терену, тако и ван њега. Девојке се веома добро познају и оно што је најбитније изузетно добро функционишемо као екипа – сматра Јовановићева.

Европско првенство играће се од 15. до 30. јуна, а селекција Србије налази се у групи Ц са Летонијом, Великом Британијом и домаћином Француском.