Најтежи део припрема за квалификационе мечеве за Европско првенство у Француској 2013. године остао је далеко иза женске сениорске репрезентације Србије. После осам дана проведених у Тивту наша селекција се вратила у Београд, где ће после малог предаха почети са серијом контролних утакмица. Селекторка Марина Маљковић, уверава да је у потпуности испуњен зацртани план и истиче да је задовољна залагањем и радом у свих кошаркашица у Црној Гори.

– Припреме у Тивту су испуниле сва наша очекивања. Акценат је био на кошаркашким елементима, доста смо радили на игри у одбрани и нападу. Имали смо перфектне услове, време нас је послужило, остварили смо заиста све планове. Девојке су биле максимално посвећене раду, видела се велика жеља, огроман мотив на сваком тренингу. Све кандидаткиње за национални дрес желе да се докажу, изборе за место у тиму, што је знак да смо на првом путу – истиче Марина Маљковић.

Евидентан је напредак у физичкој припреми и форми репрезентативки, али Марина Маљковић не жели да даје преурањене прогнозе:

– Екипа је на много вишем нивоу него пре доласка у Црну Гору, али ће тек контролне утакмице показати где се тренутно налазимо. Нема право на крупне речи, повреде су нас доста раниле, али се не предајемо. Морамо да наставимо са жестоким радом и будемо потпуно спремне за квалификационе дуеле. Имамо сувише млад тим у односу на главне конкуренте, селекције Црне Горе и Пољске. Међутим, бићемо борбеније и срчаније од њих, у то сам сасвим сигурна – закључила је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

После два дана предаха најбоље кошаркашице Србије у понедељак 21. маја путују у Словенију, где ће са домаћом селекције одиграти три пријатељске утакмице.