Женска кадетска репрезетнација Србије, играчице рођене 2003. године и млађе, отпутовла је данас на Европско првенство “Б” дивизије које се од 15. до 24. августа одржава у Софији (Бугарска). На шампионату учествују 23 екипе подељене у четири групе, изабранице селекторке Светлане Митровић играће у групи”А” са селекцијама Румуније, Словеније, Исланда, Босне и Херцеговине и Црне Горе. По два првопласирана тима из сваке групе обезбеђују пласман у четвртфинале, док ће се у елитну “А” дивизију вратити три најбоље репрезентације, финалисти, као и победник меча за треће место.

– Припремни период трајао тачно месец дана и протекао је према очекивањима. Оно што је најважније није било озбиљнијих повреда. Остварили смо циљ, а то је да се искристалише тим у којем је 12 лавица. Одиграли смо и шест контролних утакмица на којима смо остварили све победе, иако нам резултат није био у првом плану. У екипи која ће играти на шампионату су и три девојчице рођене 2005. и 2004. године које су својим радом избориле за место у тиму – истиче селектора Светлана Митровић.

Селекторка српских кадеткиња не жели да своје изабранице оптерећује резултатом:

– Чека нас веома дуг и напоран шампионат. Договор је да идемо корак по корак од уткамице до утакмице. Циљ је да играмо нашу кошарку, да покажемо шта смо радили на припремама и да на сваком мечу пружимо максимум. Да ли ће то бити довољно за финале, треће место или само четвртфинале видеће се веома брзо – закључила је селеткора женске У16 репрезентацје Србије.

 

Селекторка Светлана Митровић се одлучила за следећи састав који ће да представља Србију на шампионату у Софији: Ива Kецман, Адриана Ђоковић, Ана Милановић, Марина Марчетић, Миња Суџум, Ања Буквић, Тамара Ивановић, Јована Боричић, Бојана Шкундрић, Марија Авлијаш, Милица Секулић, Тијана Шипка.

Поред селекторке Светлане Митровић, стручни штаб чине Зоран Тир – саветник, Милан Иванић – помоћни тренер, Лука Јојић – физиотерапеут и Јелена Поповић – тим менаџер.