Женска У16 репрезентација Србије почела је припреме за Европско првенство у Измиру (11-19. август). Тим који води селекторка Весна Џувер, припреме ће обавити у Бањи Ковиљачи где ће остати до 9. августа, када је планиран пут у Турску.

За то време наш тим ће одиграти шест пријатељских утакмица. Против Словеније 21. и 22. јула, затим са Пољском 29. и 30. јула, док ће генералну пробу имати против Хрватске 4. и 5. августа.

Припреме је почело 15 играчица. То су: Катарина Ристић,Валентина Зарић, Анђела Петковић, Александра Алексић, Мила Светозаревић, Хана Предојевић, Ана Мутавџић, Јована Поповић, Лана Корићанац, Катарина Тучић, Иванка Ивановић, Ана Павловић, Маша Јовановић,Лана Брењо, Милица Драгичевић.

Весна Џувер, селекторка У16 репрезентације Србије, пред почетак припрема је истакла:
– После дуго времена смо у А дивизији и припреме почињемо веома мотивисани. Све девојке су се одазвале, најважније је да су све здраве, да немамо проблема са повредама. Спремни смо да радимо јако. Вољни моменат је од првог дана на високом нивоу. Већ се и познaјемо, јер смо у јануару имали мини припреме, тако да ће и тај период адаптације лакше проћи.

На Европском првенству у Турској Србија је у групи са Француском, Мађарском и Турском.
– Доста тешка група, где су актуелне шампионке, домаћин, као и Мађарска која је већ годинама у врху, када су млађе селекције у питању. Наравно, наш план је да групну фазу прођемо што боље пласирани. Али, неки први циљ је опстанак у А дивизији, где нас, понаваљам, доста дуго није било. Прошле године  смо доминантно освојили Еврпско првенство Б дивизије и вратили се међу најбоље. Сада је циљ да ту и останемо. Све преко тога радо прихватамо – поручила је селекторка Весна Џувер.