Женска У18 репрезентација отпутовала је на Дивчибаре где ће обавити први део припрема за Европско првенство у Коњи, Турска (1-9. јул).

Милан Видосављевић, селектор јуниорске репрезентације, на припреме је позвао 16 играчица. То су: Анђела Јанић, Катарина Кнежевић, Милица Ђокић, Дариа Несторов, Јована Јевтовић, Јована Николић, Маша Бузић, Марија Авлијаш, Тара Дацић, Ана Милановић, Миња Аранђеловић, Јана Весић, Ана Јованов, Мина Ђурђевић, Имана Ћосовић и Андреа Недељковић.

Уз селектора Видосављевића, у стручном штабу женске У18 репрезентације још су: асистенти Бојан Ивановић и Немања Ћулафић, кондициони тренер Пеђа Рајковић, физиотерапеуткиња Јована Маринковић и тим менаџер Јелена Поповић.

– После неколико година проведених у Б дивизији, опет смо у друштву најбољих. Ове године очекује нас Европско првенство А Дивизије у Коњи. Имали смо малих проблема око повреда неких играчица, али наравно то не умањује нашу обавезу да на Евробасекту у Турској пружимо максимум и покажемо наш пуни потенцијал. Управо је то оно што је мени најважније. Верујем у ове играчице које су ту и убедјен сам да ће овај припремни период искористити на најбољи могући начин – рекао је селектор Видосављевић.

Кад је план припрема у питању, Видосављевић је додао:
– Први део припрема провешћемо на Дивчибарама, где ћемо одиграти и две пријатељске утакмице против Финске 5. и 6. јуна. Након тога идемо у Бању Ковиљачу, где имамо још две провере, против Пољске 14. и 15. јуна. Генерална проба биће нам дуел против репрезентације Мађарске, којој гостујемо 24. и 25. јуна. Одлазак на првенство планиран је за 29. јун.

На Европском првенству у Турској наш тим је у Ц групи са селекцијама Шпаније, Летоније и Израела. После прве рунде укрштамо са Д групом где су: Немачка, Чешка, Финска и Словенија.