Женска У18 репрезентација отпутовала је на Дивчибаре, где ће обавити први део припрема за Европско првенство у Матошињосу, Португалија (3-11. август). Наше девојке ће на Дивчибарама остати до 4.јула, да би три дана касније припреме наставиле у Бањи Ковиљачи.

У својој старој бази наше најбоље јуниорке одигаће и прве пријатељске утакмице, две са Словенијом (12. и 13. јула) и две са Црном Гором (20. и 21. јул). Од 23. до 27. јула очекује их турнир у Француској, на коме ће осим са слекцијом домаћина, играти још против Турске и Пољске.

Завршни део припрема наш тим ће авити у Београду. Пут у Португалију планиран је за 1. август.

Селектор Милан Видосављевић за ову акцију окупио је тим у саставу: Миња Аранђеловић, Јана Весић, Теодора Симончевић, Миа Ђоровић, Софија Тодоровић, Ана Јованов, Тара Дацић, Мина Ђурђевић, Имана Ћосовић, Јована Поповић, Александра Алексић, Валентина Зарић, Лана Брењо, Катарина Тучић, Хана Предојевић, Ангелина Даворија.

Пред почетак припрема, селектор Видосављевић је рекао:
– Радујем се још једном лету са репрезентацијом, увек је лепо радити са најталентованијом децом коју Србија има у овом тренутку. Имали смо малих проблема око састава играчица на самом старту, Лана Марић ни ове године неће играти, а Милица Драгичевић је са У20 селекцијом, видећемо када ће нам се она прикључити. Наравно, то не умањује нашу обавезу да на Првенству пружимо максимум и покажемо наш пуни потенцијал. Управо је то оно што је мени најважније. Верујем у ове играчице које су ту и убедјен сам да ће овај припремни период искористити на најбољи могући начин – рекао је Видосављевић.

На Европском првенству у Матосињосу Србија је у Ц групи, са селекцијама Немачке, Италије и домаћина, Португалије. Укрштамо се са Д групом у којој су: Пољска, Мађарска, Хрватска и Белгија.