Женска јуниорска репрезентација Србије отпутовала је јутрос на Европско првенство за играчице до 18 година које ће се од 15. до 25. августа одржати у хрватским градовима Вуковару и Винковцима. Изабранице селектора Зорана Ковачића оствариле су променљиве резултате у контролним утакмицама, али су вредно радиле током припремног периода што би требало да добије потврду већ на првим дуелима на шампионату у Хрватској.

– Већим делом припремног периода нисмо били у комплетном саставу што нам је представљао највећи проблем. Сања Мандић, Александра Црвендакић и Јелена Ћирић су нам се прикључиле после У19 Светског првенства у Литванији пошто су добиле неколико дана да предахну. Оне су уз Драгану Станковић ударни део нашег тима. Верујем да ћемо како првенство буде одмицало играти све боље, поготово ако први део шампионата, како планирамо, завршимо са максималним учинком.

Репрезентација Србије играће у групи „Ц“ са селекцијама Грчке, Португалије и Шведске.

– Жреб нам је релативно био наклоњен, а зато је најзаслужнија генерација 1994. која је је прошле године на шампионату у Румунији освојила бронзану медаљу и омогућила нам да будемо носиоци приликом одређивања група. Верујем да смо бољи од ривала из групе „Ц“ и да би требало да у другу фазу пренесемо четири бода. Тада нас чекају дуели са много снажнијим селекцијама Словачке, Француске и Италије, где би и један тријумф био довољан за пласман међу осам најбољих екипа на шампионату. Пласманом у четвртфинале испунили би примарни циљ, а кад почну борбе за медаље апсолутно је све могуће – закључио је Зоран Ковачић, селектор женске У18 репрезентације Србије.

Србију ће на Европском првенству у Хрватској представљати следећих 12 кошаркашица: Инес Ћорда, Бојана Стевановић, Богдана Родић, Даница Пипер, Бранка Луковић, Ања Спасојевић, Сања Мандић, Александра Црвендакић, Радмила Малетић, Јулијана Војиновић, Драгана Станковић и Александра Ћирић.

У Стручном штабу женске У18 репрезентације Србије поред селектораЗорана Ковачића налазе се још помоћни тренери Милкан Мрђа и Дејан Поповић, физиотерапеут Игор Ковачић, као и тим менаџер Гордана Радовић.

Прву утакмицу на Европском првенству у Хрватској, женска јуниорска репрезентација Србије одиграће 15. августа од 13:45 часова у Вуковару против селекције Грчке.