У једној од последњих провера пред почетак Европског првеснтва које се од 9. до 17. јула одржава у Матосињосу (Португалија), женска У20 репрезентација Србије савладала је у дворани „Шумице“ у Београду селекцију Грчке. Изабранице селектора Богдана Буља наставиле су са победама и сигурним играма у припремном периоду, тако да ни вршњакиње из Грчке које су им пружиле веома јак отпор, ниједног тренутка нису успеле озбиљно да их угрозе:  Србија – Грчка 72:61 (13:18, 20:11, 21:17, 18:15).

Гркиње су добиле прву четвртину, али то је било све што су успеле да ураде. Српске кошаркашице су убзо преузеле контролу игре и резултата и готово рутински трасирале пута према новој победи. Селектор Буљ  испробао је бројне тактичке варијанте, доста ротирао на овој утакмици, пружио прилику свакој од 14 кошаркашица, за које ће на жалост само за њих 12 бити места у саставу који ће наступити на Европском првенству у Португалији.

СРБИЈА: Зец, Стевановић 5, Катанић 9, Субашић 5, Богићевић 9, Арсенић 4, Цукић 3, Црвендакић 16, Спасојевић 12, Војиновић, Илић, Ногић 8, Прокић 1, Димитријевић.

ГРЧКА: Килазиду 8, Стефану, Геростиргију 6, Стамати, Павлупулу 2, Христинаки 22, Теодору, Дану 8, Никсина, Фасула 10, Карабаца 1, Лука 4.

Репрезентација Србије и Грчке одигреће у суботу још једну утакмицу у дворани „Шумице“ у Београду која ће овога пута бити затвореног типа.