Женска У20 репрезентација Србије, играчице рођене 1999. године и млађе, отпутоваће у шпански Ферол где ће од 19. до 21. јула учествовати на веома јаком турниру на коме ће јој ривали поред домаће селекције бити још Русија и Француска. Биће то најважнија провера изабраница селектора Милоша Павловића пред почетак Европског првенства које се од 3. до 11. августа одржава у Клатову (Чешка).

– Иза нас су три недеље напорног рада. Базични део обавили смо на Златибору, док смо се тактичко-техничким детаљима везаним за кошарку бавили у Бањи Ковиљачи. Одиграли смо две контролне утакмице против селекције Грчке и остварили два тријумфа, иако резултат није био у првом плану. Односом и приступом игри свих девојака сам веома задовољан, али сам уверен да можемо још боље – истиче Павловић.

На турниру у Шпанији наш млади тим чекају далеко већи изазови:

– На турнир путује 14 играчица. Одиграћемо у три дана три веома тешке и захтевне утакмице. Имаћемо прилику да одмеримо снаге и измеримо се са вероватно најјачим селекцијама у Европи у овом тренутку, да видимо где смо и на чему треба још да радимо до почетка Европског првенства. После турнира у Шпанији биће много јаснија слика о нашим могућностима на предстојећем шампионату у Чешкој – закључио је Милош Павловић, селектор женске У20 репрезентације Србије.

На турнир у Шпанију отпутоваће следеће играчице:  Марта Вуловић, Маријана Зукановић, Марина Стојић, Анамарија Стојичић, Невена Наумчев, Јелена Новковић, Софија Олић, Катарина Јаковљевић, Маша Јанковић, Тијана Јелић, Ивана Катанић, Ивана Цураковић, Невена Димитријевић и Мина Ђорђевић.

ТУРНИР У ФЕРОЛУ

  1. јул: Србија – Француска (18:45)
  2. јул: Србија – Шпанија (21:00)
  3. јул: Србија – Русија (18:45)