Женска У20 репрезентација Србије отпутовала је данас у Матузињош (Португалија) где ће од 8. до 16. јула учествовати на Европском првенству. Изабранице селектора Богдана Буља играће у групи „Д“ са селекцијама Русије, Холандије и Турске. Пошто и на овом шампионату све екипе аутоматски иду у осмину финала, важно је напоменти да ће наш тим у најважнијој утакмици на турниру, од зависности од пласмана, одмерити снаге са неком од селекција из групе „Ц“ у којој су Француска, Словенија, Босна и Херцеговина и Мађарска.

– Систем такмичења је једноставно такав, помало суров, али исти за све екипе. Четврта утакмица на шампионату је далеко најважнија, она одлучује да ли се бориш за висок пласман и медаље, или следи борба за опстанак у „А“ дивизији. Верујем да можемо до четвртфинала што је примарни циљ, а после тога је све могуће – истиче селектор Боган Буљ.

Селектора наше младе репрезентације радује добра атмосфера у екипи и велика жеља свих девојака да се покажу у правом светлу на Европском првенству:

– Добро смо се припремили. Имали смо одличне услове за рад као и срећу да нас повреде заобиђу, што су предуслови да потпуно спремно дочекамо шампионат. Одиграли смо веома добро на јаком турниру у Бурж Ен Бресу где смо савладали селекцију Шпаније првог фаворита и браниоца титуле. После тога смо одиграли две утакмице са селекцијом Босне и Херцеговине, где смо успели такође да славимо, али и да исправимо грешке уочене на тутрнир у Француској. Трудићемо се да играмо модерно, брзо у нападу, чврсто у одбрани, што би уз велики мотив и борбеност требало да буде довољно за  пласман у четвртфинале чему је све подређено – истакао је селектор Богдан Буљ.

 

Србију ће на Европском првенству у Португалији представљати следеће играчице: Катарина Зец, Ђурђина Ђокић, Јована Шубашић, Снежана Богићевић, Анастасија Подунавац, Александра Катанић, Јована Ногић, Владана Вујисић, Ана Илић, Милица Бојовић, Тамара Јованчевић и Мина Ђорђевић.

У Стручном штабу поред селектора Богдана Буља, налазе се његови помоћници Драган Ратковић, Љубица Дрљача и Слободан Субић, физиотерапеут Благоје Николић као и доктор Сузана Милутиновић.

 

РАСПОРЕД УТАКМИЦА

  1. јул: Србија – Русија (21:45)
  2. јул: Србија – Холандија (17:15)
  3. јул: Србија – Турска (17:15)