Женска У20 репрезентација Србије отпутовала је данас у Француску где ће од 23. до 25. јуна у Бурж Ен Бресу учествовати на веома јаком турниру, главној провери пред почетак Европског првенства које се од 8. до 18. јула одржава у Португалији. Изабранице селектора Богдана Буља одмериће снаге са домаћом селекцијом , али и вршњакињама из Шпаније и Португалије, после чега ће имати најбољи увид колико је урађено у досадашњем току припремног периода.

– На окупу смо скоро три недеље. После уводног дела припрема, били смо осам дана на Златибору, да би се поново вратили у главни град. Девојке су заиста одлично радиле, силно су мотивисане што је допринело позитивној атмосфери у селекцији. На жалост остали смо без Марије Стојиљковић која је доживела повреду колена и неће моћи да настави са припремама. Зато у Француску водимо 13 играчица, које ће имати три јаке провере, које ће најбоље да покажу шта још треба да урадимо у финалном делу прирпема за шампионат Европе коме је све подређено – истакао је селектор Буљ.

Србију ће на турниру у Бурж Ен Бресу представљати следеће играчице: Катарина Зец, Сања Дунђерски, Ђурђина Ђокић, Јована Шубашић, Снежана Богићевић, Анастасија Подунавац, Александра Катанић, Јована Ногић, Владан Вујисић, Ана Илић, Милица Бојовић, Тамара Јованчевић и Мина Ђорђевић.

У Стручном штабу поред селектора Богдана Буља, налазе се његови помоћници Драган Ратковић и Слободан Субић, као и физиотерапеут Благоје Николић.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА

  1. јун: Француска – Србија (20:30)
  2. јун: Србија – Шпанија (18)
  3. јун: Србија – Португалија (13:30)