Женска репрезентација Србије, играчице рођене 1996. и млађе, путује у Чешку где ће од 22. до 24. јуна учествовати на турниру у Прагу, главној провери у склопу припрема за Европско првенство у Португалији (9. – 17. јул).

Изабранице селектора Богдана Буља базични део припрема одрадиле су на Златибору где су већ одиграле две утакмице против мушких јуниорских селекција Златибора (74:73) и Ужица (64:70).

На окупу смо већ 15 дана и урађено је све што је планирано за овај део припрема. Неке играчице су због ситних повреде радиле по посебном програму, али свака од њих заслужује похвале за максималан приступ и однос према раду. Одиграли смо и две тренинг утакмице које су нам послужиле да поставимо основне принципе игре којој тежимо и желимо да играмо на Европском првенству – истакао је селектор Богдан Буљ.

На турниру у Прагу, Србија ће се 22. јуна састати са селекцијом Грчке, а дан касније играти против домаћина Чешке. У зависности од резултата, 24. јуна у мечевима за пласман, ривал нашем младом тиму биће репрезентација Шведске, Израела или Немачке.

–  Турнир је веома јак и за нас свакако добра прилика да проверимо колико смо урадили до сада. Желимо што боље да се уиграмо, видимо где се тренутно налазимо и да евентуалне пропусте исправимо у наставку припрема – закључио је селектор Буљ.

Са првобитног списка од 16 играчица отпале су Јована Вучетић и Јована Јововић, тако да ће на турниру у Чешкој играти следеће кошаркашице: Александра Црвендакић (Шопрон),  Јулијана Војиновић (САД), Ања Спасојевић (Р. Кораћ), Тијана Цукић (Врбас), Данијела Димитријевић (Студент), Чарна Прокић (САД), Бојана Стевановић (Раднички КГ), Јована Ногић (САД), Катарина Зец (Црвена звезда), Снежана Богићевић (Црвена звезда), Александра Катанић (Црвена звезда), Јована Шубашић (Шабац), Кристина Арсенић (Краљево) и Ана Илић (Р. Кораћ).

У Стручном штабу младе репрезентације Србије поред селектора Богдана Буља биће још још: тренер саветник Драган Ратковић, први помоћни тренер Љубица Дрљача и физиотерапеут Благоје Николић.