После више од 15 дана припрема за Европско првенство, женску У20 репрезентацију Србије чека прва контролна провера. Изабранице селектора Игора Поленека учествоваће од 13. до 15. јуна на веома јаком турниру у Бург-ан-Бресу где ће им ривали бити поред домаће селекције Француске, вршњакиње из Турске и Русије.

– После две недеље рада у Београду време је за прве провере, уигравање и утакмице. За сада смо на тренинзима више пажње посветили нападачким акцијама него одбрани, што ће се веома брзо променити. Очекују нас најтежи могући противници у Бург-ан-Бресу, а не би било чудно да се све четири екипе нађу на пример у полуфиналу Европског првенства. У овом тренутку резултат нам је у другом плану, јер је најважније да уочимо евентуалне грешке и исправимо их у најкраћем могућем року. Много боље издање нашег тима треба очекивати већ на турниру у Турској који нас очекује од 20. до 22. јуна – истакао је Игор Поленек, селектор женске У20 репрезентације Србије.

Селектор Игор Поленек на турниру у Француској рачунаће на следећих 14 играчица:Александра Црвендакић, Александра Станаћев, Катарина Анђелковић, Даница Пипер, Драгана Николић, Драгана Станковић, Инес Ћорда, Ивана Бошковић, Јелена Ћирић, Јована Видаковић, Кристина Топузовић, Олга Степановић, Сања Мандић, Жаклина Јанковић.

У стручном штабу наше У20 селекције поред селектора Поленека налазе се још помоћни тренери Милкан Мрђа и Љубица Дрљача, као и физиотерапеут Мирко Алексић.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА НА ТУРНИРУ У БУРГ-АН-БРЕСУ:

13. јун: Француска – Србија (20:30)
14. јун: Србија – Русија (19:00)
15. јун: Србија – Турска (13:30)