Женска У20 репрезентација Србије наставља са контролним утакмицама у склопу припрема за Европско првеснтво које их очекује у Италији од 3. до 13. јула. Изабранице селектора Игора Поленека прошлог викедна су заузеле друго место на веома јаком турниру у Бург-ан Бресу у Француској, а већ данас путују на турнир у Истанбул, где ће им од петка до недеље ривали поред домаће селекције Турске, бити још вршњакиње из Русије и Белорусије.

Имали само само неколико тренинга између ова два турнира, али верујем да ћемо унапредити игру у односу на утакмице у Француској. Јована Видаковић није више у конкуренцији за најбољи тим, јер је нажалост због повреде пете морала да напусти припреме. Придружила нам се зато Катарина Вучковић коју ћемо на овим мечевима у Турској морати што боље да интегришемо у екипу. Поново ћемо у Истанбулу имати три квалитетне провере, после којих нам остају још две недеље да исправимо све уочене грешке и да максимално спремни дочекамо старт Европског првенства –истакао је Игор Поленек, селектор женске У20 репрезентације Србије.

На турниру у Истанбулу за У20 репрезентацију Србије играће следеће кошаркашице: Александра Црвендакић, Александра Станаћев, Катарина Анђелковић, Даница Пипер, Анђелина Радић, Драгана Станковић, Инес Ћорда, Ивана Бошковић, Јелена Ћирић, Катарина Вучковић, Кристина Топузовић, Олга Степановић, Сања Мандић и Жаклина Јанковић. У Стручном штабу поред селектора Игора Поленека биће помоћни тренериМилкан Мрђа и Љубица Дрљача, као и физиотерапеут Мирко Алексић. Са нашим младим тимом у Истанбулу биће и Ана Јоковић, потпредседница КСС, задужена за женску кошарку.

РАСПОРЕД И САТНИЦА ТУРНИРА У ИСТАНБУЛУ:
20. јун: Србија – Русија (16:00)
21. јун: Србија – Турска (18:15)
22. јун: Србија – Белорусија (16:00)