Среда, слободно преподне, било је права прилика за посету и дружење представника медија са женском репрезентацијом Србије, која се на Златибору припрема за предстојеће Европско првенство у Чешкој (16-25. јун 2017).

Лепо расположене, као и увек насмејане, европске шампионке су угостиле новинаре и стрпљиво одговарале на сва питања… Атмосфера је сјајна, а да је одабрано право место за припреме потврђују речи селектора Стевана Караџића.

– Репрезентација се традиционално окупља на Златибору… Имамо одличне услове у хотелу „Олимп“, дворана нам је на располагању, чак нас и време добро служи јер није ни превише тополо, ни превише хладно. Свима нам прија боравак овде, а посебно играчицама које су недавно завршиле сезону и било им је непоходно да се физички и психички освеже.

Синоћ је репрезентација одиграла и прву пријатељску утакмицу против Црне Горе, у којој је Србија убедљиво славила – 72:40. Овај меч су прескочиле Ана Дабовић и Соња Петровић које још раде по посебном режиму, као и Маја Шкорић због мањих проблема са леђима, али је већ данас нормално тренирала.

– Урадили смо све што смо планирали, имали смо и прву проверу против Црне Горе на којој смо пробали да урадимо све ово што смо вежбали на тренинзима. За сада смо се више базирали на физичкој припреми, имамо и нове играчице, па сам искористио прилику да се упознам са њима и њиховим индивидуалним квалитетима. За сада све иде добро… Први утисци су позитивни, све девојке се труде да испуне оно што тражим од њих. Атмосфера је добра, играчице су ангажоване на тренингу и то је у овом тренутку најважније. У понедељак нам се прикључила и Невена Јовановић, сада је на окупу свих 16 девојака које сам позвао, а очекујем да ће од понедељка у Београду са екипом почети да раде и Ана и Соња – закључио је селектор Стеван Караџић.