Током припрема на Златибору српске репрезентативке посебну пажњу посвећују дружењу са будућим играчицама

Поред вредног и напорног рада српске кошаркашице проналазе времена да посвете пажњу и талентованим играчицама које ово лето проводе на Златибору на кошаркашким камповима. На предивном дружењу испред продавнице „Lilly drogerie“, са „краљицама“ су се највише сликале и узимале аутограме мале кошаркашице, а наше златне девојке се ту нису зауставиле. Тако је капитенка женске кошаркашке репрезентације Милица Дабовић посетила кошаркашки камп за девојчице који носи име селекторке Марине Маљковић.
Она се том приликом дружила, сликала и делила корисне савете талентованим кошаркашицама које су тек на почетку каријере. На кампу је полазницима предавање на тему „Разлике између европске и америчке кошарке“ одржао Бојан Јанковић, дугогодишњи помоћни тренер женске кошаркашке репрезентације и асистент на Универзитету Вајоминг. Он је причао о унапређењу техничких карактеристика играча и играчица које су уобичајне на америчком тлу. На кампу тренутно ради педесетак девојчица из свих крајева Србије, региона, Европе, па и са других континената. Многе од њих показују велики таленат и жељу да напредују и усаврше своју игру.

Такође, прилику да се упознају са српским кошаркашицама добиле су и полазнице летњег кампа Црвене звезде. Оне су присуствовале тренингу наше репрезентације, упознале се са методом рада и сликале се и разговарале са српским играчицама.

„Златне“ исто тако велику пажњу посвећују и младој репрезентацији која се у овом тренутку бори за одличје у Португалу на Европском првенству играчица до 20 година. Заједничким снагама су слале позитивну енергију док су гледале утакмице против Португала и Француске, после којих је наша репрезентација обезбедила пролазак у полуфинале.