Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић и репрезентативке Невена Јовановић, Саша Чађо и Данијел Пејџ посетиле су штанд Уницефа у Мерцатор Центру и том приликом позвале су грађане да се прикључе Клубу пријатеља УНИЦЕФ-а, како би кроз редовне месечне донације подржали највреднији ресурс који имамо – нашу децу.

На догађају који је одржан уз подршку Кошаркашког савеза Србије, наше златне репрезентативке имале су прилику и да се упознају са дугорочним циљевима и текућим пројектима УНИЦЕФ-а у Србији.

– Поносна сам јер имам могућност да на овај начин подржим УНИЦЕФ који деценијама помаже деци у нашој земљи. Ова организација улаже огромне напоре да би они имали срећније детињство, услове да уче, буду здрава и безбрижна. Моја мисија, као тренера и селектора националне женске репрезентације, је да негујем тим који постиже добре резултате на терену, али и да мотивишем децу да се баве спортом и негују праве вредности. Волела бих да започнемо и наставимо низ добрих дела и да тако помогнемо онима којима је то најпотребније. Свачије мало на крају значи много за промене и лепше детињство деце у нашој земљи – истакла је Марина Маљковић и позвала грађане да се прикључе Клубу пријатеља УНИЦЕФ-а, и да кроз редовне месечне донације помогну рад и програме које ова организација спроводи у Србији за добробит деце.

Кошаркашица Данијел Пејџ изјавила је да је неизмерно важно да утакмицу за добробит деце у Србији играмо уједињени као тим, и да верујемо да будућност деце у нашој земљи зависи од сваког од нас.

– УНИЦЕФ је најугледнија организација која се бави децом и веома сам срећна што могу да промовишем вредности иза којих стоји. Сви ми можемо да будемо део тима који ствара боље услове за децу, за садашње и будуће генерације – рекла је Пејџ.

Невена Јовановић осврнула се на то колико је значајно бити посвећен мисији чији је циљ стварање бољег друштва.

– Када свако од нас зна да ако учествује у нечему, макар то било и симболично, свима може да буде добро. На тај начин постајемо члан тима који мења ствари набоље, за децу и за цело друштво – закључила је Невена Јовановић.

Саша Чађо искористила је ову прилику да подсети на важност давања и помагања другима „јер је то једно од најлепших и најплеменитијих осећања“.

– Само када смо хумани и окренути другима, колико и себи, можемо бити истински срећни. Уосталом, заједно смо јачи – у животу и на терену – истакле је она.

Штанд УНИЦЕФ-а постављен је у Мерkатор Центру мају ове године, са циљем прикупљања редовних донација за програме које ова организација спроводи у Србији. Кампању су до сада подржале бројне јавне личности, попут Александра Саше Ђорђевића, националног амбасадора УНИЦЕФ-а и селектора мушке кошаркашке репрезентације Србије, као и младих глумаца и глумица Александра Радојичића, Бојана Перића, Тамаре Крцуновић, Јелене Гавриловић и многи други.