Протеклог викенда, 12. и 13. августа, у Сокобањи је по 17. пут одржан турнир у баскету. Овог лета турнир је први пут био у оквиру Рода државног првенства Србије, а под радним називом „Август у Августу“.

На турниру је учествовало 13 екипа из Београда, Ниша, Лесковца и Сврљига.

– Задовољан сам како је све испало, турнир је испунио очекивања играча и навијача. У последњем часу је донета одлука да турнир уђе под окриље КСС и Рода 3×3 првенства, за кратко време смо успели да обезбедимо све што је потребно. Захвалио бих се Томиславу Манићу, главном организатору турнира, који је изнео највећи терет и потрудио се да се Сокобања презентује на најбољи могући начин као прави домаћин. Захвалност и свима онима који су учествовали у организацији, а било је укључено још десетак људи, јер без њих ова манифестација не би изгледала овако добро – истакао је Владимир Делчић, комесар турнира.

Прво место је освојила екипа Змајева из Београда, која је у финалу савладала тим Пчелице резултатом 21:13. Треће место заузели су чланови екипе Пекара бајс плус након победе 21:18 против Мускетара. Поменуте екипе су оствариле пласман на завршном турниру у Београду, који ће се одржати 17. августа.

Текст: www.mvp.rs