У париском Дизниленду одржан је жреб за Еуробаскет 2015. (5.- 20. септембар) који ће први пут бити одржан у четири државе (Француска, Немачка, Летонија И Француска). Репрезентација Србије која је била сврстана у други шешир играће у групи „Б“, а ривали ће јој бити селекције Шпаније, Немачке, Турске, Италије и Исланда. Све утакмице групе „Б“ играће се у Берлину од 5. до 11. септембра, док ће се завршница шампионата одржати у Лилу од 12. до 20. септембра. Систем такмичења на овом Европском првенству биће идентичан оном на недавном Светском Купу одржаном у Шпанији. Пласман у осмину финала избориће по четири екипе из сваке групе, после чега у другој фази шампионата следе елиминациони мечеви.

Жреб у Дизниленду био је полудиригован. Носиоци група одређени су на основу пласмана на претходном Европском првенству одржаном у Словенији као и оствареним резултатима у квалификацијама. Међутим, по први пут организатори шампионата имали су могућност да изаберу по једног ривала са којим ће бити у истој групи. Тако је Француска изабрала Финску, Немачка, Турску, Летонија, Естонију, а Хрватска Словенију.

Еуробаскет 2015 биће квалификациони за Олимпијске игре у Рију. Финалисти ће обезбедити директан пласман, док ће екипе пласиране од 3. до 6. места имати прилику да им се придруже на накнадним интерконтиненталним квалификационим турнирима.

Кошаркашки савез Србије на жребу у Паризу представљали су потпредседник Дејан Бодирога, селектор мушке сениорске репрезентације Александар Ђорђевић, директор мушких репрезентативних селекција Драган Тарлаћ и генерални секретар Андрија Клеут.

ГРУПА „А“ (Монпеље): Француска, Финска, Босна и Херцеговина, Пољска, Израел, Русија

ГРУПА „Б“ (Берлин): Немачка, Шпанија, Србија, Турска, Италија, Исланд

ГРУПА „Ц“ (Загреб): Хрватска, Словенија, Грчка, Македонија, Грузија, Холандија

ГРУПА „Д“ (Рига): Летонија, Литванија, Украјина, Белгија, Чешка, Естонија

Александар Ђорђевић, селецтор репрезентације Србије:

– Прва жеља ми је да такмичење у групи у Берлину протекне у најбољем реду што се тиче организације и безбедности. У групи где су домаћин Немачка, Турска, Србија, ривалства ће бити велика, нарочито имајући у виду велики број присталица које ће у Берлину имати ове репрезентације. На организатору, али и свим учесницима групе је велика одговорност да све протекне у најбољем реду и да се смире страсти, имајући у виду недавна трагична дешавања из Истанбула.

– Штo се састава групе тиче, она је поново најтежа, као и група у којој смо почели такмичење на Светском првенству у Шпанији. Не треба трошити речи о квалитету репрезентација какве су Шпанија и Турска, домаћин Немачка ће сигурно имати велике амбиције, а по мом мишљењу, репрезентација Италије је један од кандидата за освајање медаље.