У дворани „Ciragan Palace Kempinski“ у Истанбулу одржан је жреб за Светско првенство за кошаркашице које ће се од 27. септембра до 5. октобра играти у Турској. Вољом жреба којим је руководио Лубомир Котлеба, спортски директор ФИБА, одлучено је да репрезентација Србије која је била у другом шеширу игра у групи „Д“ са селекцијама САД. Кине и Анголе. Нашој селекцији веома је важна и група „Ц“ коју сачињавају Кореја, Куба, Аустралија и Белорусија, потенцијални ривали у борби за четвртфинале. Кошаркашки савез Србије на жребу у Истанбулу представљали су потпредседник Дејан Бодирога и генерални секретар Андрија Клеут.

– На жреб се наравно не може утицати, али сам у принципу веома задовољна. Треба нагласити да се после 12 година појављујемо на Светском првенству, а први пут под именом Србија. Имаћемо ту част да играмо са селекцијом САД, званичним светским и олимпијским шампионима. Ангола је првак Африке, а Кина традиционално јак противник, типичан представник азијске школе. Наш тим има потенцијал и квалитет и зато верујем да ћемо се пласирати међу 12 најбољих, а касније покушати да се пласирамо у четвртфинале поготово што са ривалима из групе „Ц“ Корејом, Кубом и Белорусијом може да се игра. Важније је од свега да девојке буду здраве, добро се припреме, за шта ће имати прилику на турнирима у Чешкој, Француској и Шпанији – истакла је Ана Јоковић, потпредседник Кошаркашког савеза Србије, задужена за женску кошарку.

ГРУПА „А“ (АНКАРА): Бразил, Јапан, Шпанија, Чешка

ГРУПА „Б“ (АНКАРА): Мозамбик, Турска, Француска, Канада

ГРУПА „Ц“ (ИСТАНБУЛ): Кореја, Куба, Аустралија, Белорусија

ГРУПА „Д“ (ИСТАНБУЛ): СРБИЈА, Кина, САД, Ангола

Прву утакмицу на Светском првенству у Турској репрезентација Србије одиграће са селекцијом Анголе 27. септембра, дан касније је дуел са Американкама, а 30. септембра утакмица са Кином.