Женска сениорска репрезентација Србије налази се у другом шеширу на жребу за Светско првенство у Турској 2014 године, саопштила је данас Међународна кошаркашка федерација (ФИБА). Жреб ће се одржати у суботу од 17:30 часова у дворани „Ciragan Palace Kempinski“ у Истанбулу. Светско првенство за кошаркашице одржаће се од 27. септембра до 5. октобра, а градови домаћини шампионата биће Анкара и Истанбул. Кошаркашки савез Србије на сутрашњем жребу представљаће генерални секретарАндрија Клеут.

Први шешир сачињавају најбоље рангиране селекције на ФИБА ранг листи и оне ће бити носиоци група, док су остали шешири састављени по географском принципу, тако да тимови са истих континената буду равномерно распоређени.

ПРВИ ШЕШИР: Аустралија, Француска, Шпанија, САД

ДРУГИ ШЕШИР: Белорусија, Чешка, СРБИЈА, Турска

ТРЕЋИ ШЕШИР: Бразил, Канада, Кина, Куба

ЧЕТВРТИ ШЕШИР: Ангола, Јапан, Кореја, Мозамбик.

Репрезентација Србија ће дакле добити по једног ривала из преостале три групе, а да ли ће играти у Истанбулу или Анкари зависи искључиво од тога у
којој групи ће бити жребане кошаркашице САД. Американке су повлашћене у жребу и играће у Истанбулу. Такође, у Истанбулу ће играти и група која се укршта са том групом (А и Б или Ц и Д). Турска ће у првој фази играти у Анкари, што значи да неће моћи да буде у групи где су Американке или у групи са којом се укршта у наредној фази.

Већ сада је познато да ће селекција Кине, која је сврстана у трећи шешир, играти у групи где су САД. По географском принципу земље из ФИБА Америка (Бразил, Канада и Куба) које су сврстане у трећем шеширу не могу да играју у истој групи са САД у првој фази. Такође, Јапан и Кореја које су у четвртом шеширу, неће моћи да буду у истој групи као и Кина.