У Дворцу музике у Барселони одржан је жреб за Светски куп који ће се одржати од 30. августа до 14. септембра у Шпанији. Вољом жреба одлучено је да репрезентација Србија која је била у четвртом шеширу, игра у групи “А” у Гранади са селекцијама Шпаније, Француске, Бразила, Египта и Ирана. Најбоља четири тима наставиће такмичење у осмини финала, а евентуални ривал изабраника селектора Александра Ђорђевића биће из групе “Б” коју сачињавају Аргентина, Грчка, Хрватска, Порторико, Сенегал и Филипини. Жребом у Браселони руководио је спортски директор ФИБА Лубомир Котлеба, а помогали су му некадашњи асови Дино Рађа (Хрватска), Пикулин Ортиз (Порторико), Жан Жак Консеисао (Порторико) и Хуан Антонио Сан Епифанио (Шпанија).

– Група је веома тешка, али на то нисмо могли да утичемо. Играћемо против Шпаније и Француске, две најбоље европске екипе. Ништа лакши ривали нас не очекују ни у групи «Б» са којом укрштамо у другој фази шампионата. Има још доста времена до почетка Светског купа, а најважније је да до тада будемо спремни и здрави. После тога све зависи од главних глумаца који на терену о свему одлучују– закључио је Александра Ђорђевић, селектор мушке сениорске репрезентације Србије.

Поред селектора Ђорђевића, Кошаркашки савез Србије, на жребу у Барселони представљали су још потпредседник Дејан Бодирога, директор мушких репрезентативних селекција, Драган Тарлаћ и генерални секретар Андрија Клеут.

ГРУПА “А” (ГРАНАДА): Шпанија, СРБИЈА, Француска, Бразил, Египат, Иран.

ГРУПА “Б” (СЕВИЉА): Филипини, Сенегал, Порторико, Аргентина, Грчка, Хрватска.

ГРУПА “Ц” (БИЛБАО): Доминиканска Република, Турска, САД, Финска, Нови Зеланд, Украјина.

ГРУПА “Д”(ГРАН КАНАРИЈА): Словенија, Литванија, Ангола, Кореја, Мексико, Аустралија.