У петак, 8. марта и званично је почела продаја улазница за женско Европско првенство 2019, чији ће домаћини бити Србија и Летонија. Овај свечани чин симболично су обележили амбасадор ЕП Наташа Ковачевић и генерални секретар КСС и директор ЕП Дејан Томашевић, који су у ТЦ „Ушће“ поклонили прве две штампане улазнице за највеће спортско такмичење у Србији ове године, које ће се одржати у Зрењанину, Нишу и Београду (27. јун – 7. јул 2019).

Улазнице се могу купити преко www.tickets.rs , као и на свим продајним местима Tickets vision-а у Србији.

Присутнима се прво обратила Наташа Ковачевић.

– Користим прилику да свим дамама честитам данашњи празник, а сигурно не постоји бољи симболичан тренутак да пустимо у продају улазнице за Европско првенство чији су домаћини Србија и Летонија. Као што знате, у Србији се такмиче две групе у Зрењанину и Нишу, а завршна фаза је у Београду. Наша репрезентација игра у Зрењанину и сигуран сам да ће организација бити на врхунском нивоу и да ће свако од посетилаца моћи да ужива у најбољој европској кошарци. Мени је, као промотеру ЕП, припала дужност да вас обавестим да ћемо имати низ промотивних активности до почетка првенства и не преостаје ми нипта друго него да позовем све љубитеље кошарке да осигурају карте на време и бодре наше девојке, јер ће им подршка сигурно много значити.

Генерални секретар КСС и директор ЕП 2019 Дејан Томашевић честитао је Наташи Ковачевић и свим дамама 8. март и нагласио:

– Од данас па све до 7. јула, Београд, Ниш, Зрењанин и цела Србија ће сваки дан посвећивати женском Европском првенству и дамама. Оне то заиста заслужују, а пре свега наша репрезентација која је у протеклих неколико година заиста имала сјајне резултате. Један од најбитнијих разлога што смо желели да организујемо ово такмичење је управо то да оне сав свој раскошни таленат и знање прикажу и у Србији. Позивам све љубитеље женске кошарке да од 27. јуна до 7. јула буду заједно са свим екипама, а посебно са нашом репрезентацијом.

Прве две улазнице добиле су две младе девојке, које је у ТЦ „Ушће“ пронашла маскота Рол.

Током целог дана, у ТЦ „Ушће“ организована је промоција Европског првенства за кошаркашице, уз атрактивну „Throne Zone“ поставку. Љубитељи кошарке били су у прилици да се фотографишу са пехаром намењеним првакињама Европе и веселом маскотом Европског шампионата „Ролом“, али и да добију мајице „Throne zone“.

ФИБА и организатор су одредили следеће цене улазница:

НИШ – дворана „Чаир“

Категорија 1: дневна улазница 1.100 динара, комплет за такмичење у групи 3.000 динара.

Категорија 2: дневна улазница 600 динара, комплет за такмичење у групи 1.600 динара.

ЗРЕЊАНИН – „Кристална дворана“

Категорија 1: дневна улазница 1.100 динара, комплет за такмичење у групи 3.000 динара.

Категорија 2: дневна улазница 600 динара, комплет за такмичење у групи 1.600 динара.

БЕОГРАДСКА АРЕНА

Квалификације за четвртфинале – 2 утакмице

Категорија 1: 1.200 динара.

Категорија 2: 750 динара.

Категорија 3: 500 динара.

Четвртфинале – 4 утакмице

Категорија 1: 1.800 динара.

Категорија 2: 1.100 динара.

Категорија 3: 750 динара.

Полуфинала и утакмице за пласман – 4 утакмице

Категорија 1: 1.800 динара

Категорија 2: 1.100 динара.

Категорија 3: 750 динара.

Финале и меч за треће место – 2 утакмице

Категорија 1: 2.400 динара.

Категорија 2: 1.800 динара.

Категорија 3: 1.200 динара.

Комплети улазница за све мечеве у Београдској Арени

Категорија 1: 6.000 динара.

Категорија 2: 4.200 динара.

Категорија 3: 2.400 динара.