Кошаркашки савез Србије поставио Александра Бућана за новог координатора млађих мушких репрезентативних селекција, који ће пратити наше талентоване играче и бринути о свим младим репрезентацијама.

Бућан иза себе има 29 година тренерског стажа, током кога је бележио и сјајне резултате са нашим млађим мушким репрезентативним селекцијама. Освојио је 2006. као први тренер У16 националног тима Србије и Црне Горе бронзану медаљу на Европском првенству у Шпанији, сребрну медаљу као тренер У18 Србије на ЕП у Турској и златну медаљу на ЕП У18 у Летонији. Уз то, у прошлости је водио и У19 и У20 репрезентацију Србије.

Годинама је успешно радио у Партизану као помоћни тренер првог тима и освајао медаље са свим узрасним категоријама црно-белих, као тренер и координатор омладинског погона. Као тренер млађих селекција водио је и Лавове, а последњих сезона Визуру.

Учествовао је у развоју многих младих играча који су наступали за наше млађе репрезентативне селекције, као и за сениорску репрезентацију.

Био је селектор сениорске репрезентације Индије од 2007. до 2010, а паралелно је спроводио и програм за млађе селекције и држао тренерске семинаре широм ове велике државе.

У сениорској клупској кошарци водио је као први тренер Напредак из Крушевца, Железничар из Инђије, Тамиш из Панчева, крагујевачки Раднички и вршачки Свислајон.