Баскеташи Уба шампиони су турнира у Бановцима. Убљани су на одличном терену Дунав у Бановцима, у комбинованом саставу у финалу савладали тим Дунав.

Организатори овог турнира су се одлично показали, те су успели да привуку велики број навијача током целог дана. Играле су три категорије, а заинтересованост није опадала, док је очекивано, атмосфера доведена до савршенства у финишу турнира.

Турнир су, поред шампиона и навијача, обележили и домаћи играчи и тренери – Дејан Мајсторовић, Никола Kовачевић, Милош Антић, Данило Лукић, Никола Вуковић овог пута није играо, али је бодрио свој тим, док се Марко Дугошија ове године налази у Јапану.

Шампиони, екипа Уб је овај турнир играла у измењеном саставу, али их то није сспречило да прикажу најбоље. Предводио их је златни репрезентативац, Дејан Мајсторовић, те су кроз групу прошли лако, а потом и у елиминационој фази нису имали већих проблема.

У полуфиналном дуелу су демонстрирали надмоћ, те екипу Аутокућа Секулић савладали са 22:9 и тако отишли на мегдан Дунаву, који је пак био бољи од екипе Хотел Сунце Сокобања, 21:12. Финале је квалитетно, са прегршт одличних потеза играча оба тима. Већу подршку публике имали су Убљани, што је можда и пресудило, те су до тријумфа стигли са 21:19. Тако су обезбедили и новчану награду од 120.000 динара. Другопласираном Дунаву је припао чек на 40.000 динара, као и опрема Kошаркашког савеза Србије, а трећепласирани Хотел Сунце Сокобања је освојио опрему KСС-а.

На турниру је учестововао и велики број екипа у млађим категоријама, а у конкуренцији до 14 година, стигли су дечаци Антине екипе, који су у финалу били успешнији од Дугијевих, 10:2.

Kод јуниора је пак финална победа припала тиму Бресница 3×3, а савладали су тим Срби са 21:13.

Видимо се наредног викенда.