Баскеташи екипе Дунав су шампиони петог Kупа Србије “Дејан Димитријевић” који је претходна два дана одржан на Златибору! Поред обезбеђеног слота за велико финале првенства Србије, Дунав је изборио и карту за челенџер у француском Обону.

На Kраљевом тргу, због лоших временских услова, групна фаза се играла два дана, па је почела у суботу, а окончана у недељу у хали Чајетина. Након кратке паузе, уследио је повратак на терен и то поново у центру Златибора, па су уследиле четвртфиналне борбе.

Тамо су најпре баскеташи екипе Дунав елиминисали Јарис Ганг са сигурних 21:14, а изненађење није дозволио ни Kрипањ, који је био бољи од Лоћике резултатом 22:13. Златибор је намучио Вукове, али је домаћин на крају морао да се задовољи четвртфиналом, 21:17, док је Пирот уписао најубедљивију победу у овој фази – 21:10 над екипом Гардош БетОле.

Први полуфинални меч играле су екипа Дунав и Kрупањ, а много боље отварање имао је састав из Западне Србије. Рано вођство сачували су до половине сусрета, када је Дунав кренуо да се враћа. При резултату 10:10, Дунав је стигао до преокрета, али ни ту није био крај неизвесностима. Имао је Kрупањ нови налет и вођство од 16:13 на погон Едина Весковића. Стигао је Kрупањ и до предности од 20:18, те једном ногом био у финалу, али је потом Вук Обрадиновић ступио на сцену и својим најјачим оружјем, тројком из велике даљине, обезбедио финале, Дунаву, 21:20.

Други финалиста је екипа Пирота, која је након невероватног меча савладала Вукове са 17:15. Овај дуел обиловао је преокретима и то од ране фазе. Млада екипа Вукова, која је у полуфиналу играла у измењеном саставу, имала је предност у првом делу сусрета, коју је Пирот искусно “топио”, да би на два минута до краја било нерешено, 13:13. Било је јасно какав нас финиш чека, Вукови су имали лопту којом решавају све, али је потом Лазар Рашић искусно ступио на сцену, извукао прекршај и лопту за свој тим, те погодио два бацања за коначних 17:15, Остало је довољно времена да Лугић покуша, али није дошло до промене резултата.

Финале – Дунав:Пирот

Пироћанци су, иако су недавно окончали полуфинале, боље отворили финални сусрет. Повели су са 8:4, те наговестили занимљив меч, али је Дунав пришао на -1 већ након минута игре. Финале је са собом носило велику неизвесност, па је након 11:11, Дунав преузео предност, те је у наставку све било отворено. На минут до краја, Милош Антић је погодио за 18:16, и то уз фаул. Иако није био прецизан, донео је велику предност за Дунав, а Пирот је до краја сусрета имао више прилика за изједначењем. До краја су смањили заостатак, али је Дунав славио титулу резултатом 18:17. Оно што баца сенку на титулу Дунава јесте повреда Антића у финишу меча, о којој ће се знати нешто више тек у наредним данима, али млади репрезентативац је терен напустио шепајући. Треће место у укупном пласману на крају је припало сјајној екипи Kрупањ.

Екипа која је на Златибор стигла захваљујући специјалној позивници и играла без Николе Вуковића, узела је веома важан трофеј у сезони.

Шампион је поред слота за финале Србије и челенџер у Француској, инкасирао и 120.000 динара, док је пораженом припало 40.000 динара и опрема савеза. Kрупањ је пак узео чек на 20.000 динара и опрему Kошаркашког савеза Србије, док су Вукови такође награђени са 20.000 динара.