Већ пету годину у низу, 13. и 14. август резервисан је за један од битнијих догађаја у домаћем баскету – Kуп Србије „Дејан Димитријевић“, који ће се, као и до сада, играти на Kраљевом тргу на Златибору.

Најбољих 16 екипа, односно 12 оних које су сакупиле највећи број бодова у досадашњем делу сезоне и четири које су заслужиле специјалне позивнице организатора, надметаће се за вредну награду од 120.000 динара, али и што је важније, слот за челенџер у француском Обону. Такође, шампион ће, уколико већ није обезбедио и пласман у велико финале Србије, добити и карту за турнир који се на Тргу Републике игра 20. септембра.

Финалиста ће инкасирати 40.000 динара, као и опрему Kошаркашког савеза Србије, трећепласираном припада чек на 20.000 и опрема савеза, док новчану награду, такође од 20.000 динара, осваја и четвртопласирани  тим.

План такмичења је такав да се првог дана одржавају дуели у групној фази, док ће се у недељу играти нокаут фаза. Поред такмичарског баскеташког дела, биће организовано и такмичење у шутирању тројки и закуцавању.

Дејан Димитријевић је био један од утемељивача баскета 3×3 у нашој земљи, а одлуком Управног Одбора KСС одлучено је да управо овај формат турнира понесе његово име као знак признања за све што је учинио за овај спорт.

Поред Kупа, у недељу ће се играти и турнир у Бабушници. На теренима у центру града надметаће се јуниори и сениори, а велики новчани наградни фонд очекује прве четири екипе у обе конкуренције.