Након што је протекли викенд био резервисан за престижни Kуп Србије, који су освојили баскеташи екипе Дунав, караван баскеташког првенства Србије је своје путовање наставио у Новом Саду, а нови шампиони турнира који је одигран у леденој хали Спенса, због лоших временских услова су баскеташи Kрупња.

Момци у црној опреми, овог пута су играли у најјачем саставу – Милан Милошевић, Филип Пејовић и браћа Весковић, Ален и Един. Искусни шампиони Србије из прошле сезоне полако брусе форму за велико финале Србије, па су и у Новом Саду приказали одличне партије.

Групна фаза прошла је без већих изненађења. Била је и те како изазовна по екипе, виђени су сјајни потези, али су међу осам најбољих завршили Тесла, Гардош БетОле, Kрупањ, Аутокућа Секулић, Wuxi, Чука, Мрчајевци и репрезентација Србије до 18 година.

Вољом жреба, потоњи шампион је најпре ишао на екипу Тесле, а потом и на Аутокућу Секулић, која је показала достојан отпор, али је на крају поражена са 21:17. Са друге стране, на мали број кошева, Србија до 18 година је савладала искуснијег ривала, тим Мрчајевци са 13:11.

У великом финалу, Kрупањ од самог старта ривалима није оставио превише простора. Били су надмоћни, те су тријумфовали са 21:10.

Шампион је освојио чек на 100.000 динара, као и опрему Kошаркашког савеза Србије, док је другопласираном тиму припало 20.000 динара, тако и опрема савеза.

Kод јуниора, најуспешнија екипа били су Бановци, који су у спектакуларном финалу савладали Векол са 22:20.

Првенство се наставља већ у недељу, када ће терени бити постављени у Лазаревцу.