Овогодишња сезона РОДА првенства Србије ближи се крају, а претпоследњег викенда терени ће бити постављени у три града. Најпре ће се у суботу играти у Смедереву и Бабушници, док је недеља резервисана за меморијални турнир Иван Ица Јовановић, у Нишу.

Организатори најављују спектакл у Смедереву, а о висини очекивања говори и новчана награда шампиону, која износи 150.000 динара. Финалисти пак припада чек на 40.000 динара и опрема Kошаркашког савеза Србије, док ће јуниори такође бити награђени опремом савеза.

Турнир који ће се одржати по други пут, већ је залагањем организатора у А категорији,а терени ће бити постављени на Главном градском тргу и играће јуниори и сениори.

Такође, у суботу ће се играти и на југоистоку земље, у Бабушници, а караван ће бити у самом центру града. И на овом турниру ћемо гледати и јуниоре и сениоре. Најбољу екипу у старијој категорији очекује 100.000 динара, другопласираног 20.000 и опрема Kошаркашког савеза Србије, док ће трећепласирани узети 10.000 и опрему савеза.

Kод јуниора ће пак бити награђене прве две екипе новчано, па тако шампиона очекује чек на 50.000 динара, а финалисту 20.000 динара и опрема савеза. Трећепласирана екипа ће се узети опрему KСС-а.

У недељу ће се у Нишу играти меморијални турнир Иван Ица Јовановић. Млади кошаркаш и баскеташ екипе Тропа де Елите нас је прерано напустио, па су организатори одлучили да један од најјачих домаћих тунира носи његово име.

На Тргу краља Милана, играће се од 14 сати. Поред сениора, играће и екипе у јуниорској конкуренцији. Шампиона код сениора очекује 100.000 динара, а пораженог финалисту 20.000 динара и опрема савеза. док ће трећепласирани освојити опрему Kошаркашког савеза Србије. Најбоља екипа у јуниорској конкуренцији узеће чек на 10.000 динара и опрему KСС-а, а финалисти припада робна награда и вечера у ресторану Бисер.