Први у свету – турнир у казненој установи организован је овог викенда, ни мање ни више него у активном затвору Забела.

У заједничкој организацији 3×3 Сербиа и Kошаркашког савеза Србије, баскет свет је имао прилику да по први пут по ФИБА правилима испрати овакав пројекат, а сада смо добила и победника овог више него занимљивог турнира.

Јасно је од колике је важности друштвени живот људима који своје дане проводе у казненој установи, па се верује да ће овај догађај допринети и њиховом добром владању. Подсетимо, на турниру је учествовало 12 тимова од који су три тима осуђеник, три тима чувара и шест тимова из РОДА 3×3 првенства по специјалној позивници организатора.

А, након више него узбудљивог дана – добили смо и победника. Пласман у четвртфинале обезбедиле су екипе Одметници, Аранђеловац, Пицериа Мастер, Панчево, Моneyball, Сокобања, Мрчајевци и Smash.

Након тога, гледали смо више него узбудљива полуфинала, а у првом је Пицериа Мастер славила против Одметника резултатом 19:14. Не тако неизвесно било је у другом полуфиналу, у ком су победу однели баскеташи Моneyball-а, пошто су били бољи од Мрчајеваца са 21:8.

У великом финалу видели смо праву доминацију екипе Монеyбалл, која се и раније током шампионата Србије показала као незгодна екипа. Овог пута били су сигурни и убедљиви против Мрчајеваца, славили су са 22:5 и понели титулу – прву у историји у оваквом амбијенту!

Победницима је припао и чек на 80.000,00 динара, док је пораженом финалисти уручена награда од 20.000,00 РСД, а нема сумње да су сви уживали у врхунском баскету и необичном издању турнира!