Велика акција компаније „Моцарт“, спонзора и пријатеља Кошаркашког савеза Србије, под називом „100 терена за једну игру“ настављена је обновом игралишта у вождовачком насељу „Степа Степановић“.

Насеље „Степа Степановић“ је у понедељак поподне бар накратко постало кошаркашки центар Београда, будући да је једна од највећих регионалних акција за омасовљење и подршку спорту „100 терена за једну игру“ компаније „Моцарт“ настављена управо тамо, а обновљени кошаркашки терен пред стотинама посетилаца отворио је наш трофејни репрезентативац Жељко Ребрача.

Свечаном отварању, испоред Кошаркашког савеза Србије, присуствовао је потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић.

Реконструисано кошаркашко игралиште, комплетно реновирано по свим стандардима професионалних спортиста, 84. је обновљен терен у оквиру „Моцартове“ акције. Будући шампиони, као и рекреативци, моћи ће да уживају у игри у условима какве имају професионалци – на новој специјалној подлози, са професионалним конструкцијама за кошеве, зглобним обручима, клиритним таблама и новим трибинама, а Ребрача је оставио млађим нараштајима и симболичну поруку на терену да велике снове мора пратити вредан рад: „Досањати значи постићи. Сањај, па устани и постигни!“

Посетиоци су били одушевљени могућношћу да виде и изложбу Ребрачиних најзначајнијих медаља, међу којима су олимпијско сребро из Атланте из 1996. године, злато са Светског првенства у Атини освојено 1998. године, затим две златне медаље са Европских првенстава у Атини и Барселони…

Бившем репрезентативцу Ребрачи подршку су својим присуством пружиле тренерске и играчке легенде, а свечаном пресецању врпце претходила је ревијална утакмица млађих селекција КК Торлак и КК Партизан, клуба са којим је Ребрача далеке 1992. године покорио европски континент освојивши титулу првака Европе у Истанбулу.

Један од најбољих европских центара није крио срећу и узбуђење због отварања терена који носи његово име.

– Хвала компанији „Моцарт“ на сјајној акцији, част ми је што је овај терен понео моје име и надам се ће у блиској будућности управо са њега изаћи бар један будући репрезентативац Србије. Оваква места су полигони за дружење и играње најбољег баскета, са оваквих терена потичу будући шампиони, али на овим клинцима је да дају све од себе и сањају велике снове. Отварамо кошаркашу академију, покушаћемо да то буде више од кошаркашке приче, желимо да припремимо клинце на препреке са којима ће се сусретати у спорту, али и образовању, па касније и у бизнису. Програм академије подразумеваће и доста предавања на озбиљне теме, која су прилагођена деци – рекао је Ребрача.

Јеадн од најбољи кошаркашких тренера у Европи свих времена Жељко Обрадовић пружио је подршку пријатељу и захвалио компанији „Моцарт“ на преданом и непрестаном улагању у спорт.

– Дошао сам данас да подржим свог пријатеља Ребарчу, са којим сам сарађивао и у клубовима и у репрезентацији, дивно се осећам јер видим оволико младих људи које воле кошарку. Све честитке компанији „Моцарт“, ово је одлична акција, већ сам био на оваквим њиховим догађајима, овакави кошаркашки терени су потребни сваком граду. Ево и ја сам млад и талентован, ваљда ћу и ја добити свој терен – шаљиво је поручио легендарни Жоц, коме до сада обавезе нису дозволили да са компанијом “Моцарт“ отвори терен.

Мисија компаније „Моцарт“, према речима директора сектора за корпоративне комуникације Борјана Поповића, јесте да допринесе развоју спортског духа код младих, а и нашој репутацији кошаркашке нације.

– Свако од 84 игралишта, колико смо их до сада обновили у оквиру акције, уређено је у складу са потребама професионалних спортиста и погодно је за кошаркаше свих узраста. Желимо да ови терени буду централно место где се омладина окупља, дружи, склања се са улице и окреће правим вредностима. Поред тога што тежимо да мотивишемо младе да више времена проводе бавећи се спортом, а мање испред рачунара, сматрамо да су ови терени значајни људима из читавог краја који овде могу да изведу децу, да се одморе и уживају у уређеном и модерном простору. Велико хвала и много среће желимо нашем пријатељу Жељку Ребрачи који управо данас покреће Кошаркашку академију основану како би своје знање пренео младим кошаркашима – рекао је Поповић.

Надалеко позната по свом добротворном раду, компанија „Моцарт“ је и ову прилику искористила да организује хуманитарно такмичење у шутирању тројки, а сав приход ће на предлог станара насеља „Степа Степановић“ уплатити у фонд за лечење девојчица Лане Јовановић и Миње Матић.